Last news in Fakti

1 Декември, 2021 14:20 3 710 6

"Златната топка": Заговори се за сензационен обрат

  • златната топка-
  • златна топка-
  • роберт левандовски

Макар и минимален, съществува някакъв шанс "Златна топка" все пак да бъде връчена на Роберт Левандовски

"Златната топка": Заговори се за сензационен обрат - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

От френското списание France Football ще обмислят идеята за връчване на "Златната топка" за 2020 година на полския нападател Роберт Левандовски. Това заяви главният редактор на изданието Паскал Фере.

Церемонията по награждаването за 2021 г. се проведе в театър Chatelet в Париж. Според резултатите от гласуването Левандовски зае второ място с 580 точки. Носител на отличието стана аржентинецът Лионел Меси (613 точки). В речта си при награждаването Меси каза, че Левандовски трябва да получи наградата за 2020 г., когато трофеят не беше връчен поради пандемията от коронавирус.

"Това, което каза Меси, беше добро и умно. Но мисля, че не трябва да вземаме такива решения много бързо. Трябва да се позовем на принципите на демократичните избори. Не можем да сме сигурни, че Левандовски щеше да спечели Златната топка миналата година. Не можем да знаем със сигурност, защото нямаше избори. Но честно казано, Левандовски щеше да има отличен шанс да спечели миналата година", заяви Паскал Фере.

33-годишният Левандовски през миналия сезон получи "Златната обувка", като стана голмайстор на първенствата в Европа, отбеляза 41 гола в 29 мача, спечели Бундеслигата и Суперкупата на Германия. Като част от полския национален отбор играчът участва в Европейското първенство, на което отборът не успя да премине групата.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    31 5 Отговор
    Просто ми чудно какво е направил Меси през тази година. Много добър играч, но тази година в Европа нищо не е направил. Шампион на Латинска Америка, ама тази топка се дава за Европа. В Южна Америка си имат други награди. Журналиститите са най-продажното племе.

    Коментиран от #2, #6

  • 2 Иван

    7 23 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    А Левандовски какво направи подават му топката и той я вкара от 2-3 метра или на празна врата . То и аз така мога

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Може Иване

    11 3 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    ама сте само ти и левандовски така, другите не могат
  • 4 Рон

    9 2 Отговор
    Отново подарък за Меси.
  • 5 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    Кажи къде да те гледаме, в кой отбор и първенство?
  • 6 Гонзо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    А Левандовски какво направи? Вкарва голове в първенство , където от години състезанието е с един кон.