2 Декември, 2021 09:10 1 069 0

Манчестър Сити пречупи преродените вилани

  • манчестър сити-
  • астън вила-
  • 2:1-
  • английска висша лига

Бирмингамският отбор играе значително по-добре под ръководството на новия си мениджър Стивън Джерард

Манчестър Сити пречупи преродените вилани - 1
Снимка: Facebook/Manchester city

Отборът на Астън Вила допусна първо поражение със Стивън Джерард начело, след като отстъпиха с 1:2 в гостуването си на шампиона Манчестър Сити в двубой от 14-ия кръг на английската Висша лига. През първото гостите отбелязаха две попадения чрез Рубен Диаш в 27-ата и Бернардо Силва в 43-ата минута, като тотално доминираха над своя съперник. Домакините върнаха един гол в 47-ата минута чрез Оли Уоткинс и така запазиха интригата до края, но не успяха да стигнат поне до равенството.

Още в първите секунди на мача Емилиано Мартинес трябваше да прави спасяване след удар на Жоао Кансело. В четвъртата минута и Родри също стреля силно, но отново Мартинес се намеси отлично.

В 15-ата минута Габриел Жезус падна в наказателното поле на Вила и поиска дузпа, но съдията Майк Дийн остави играта да продължи.

В 22-ата минута Oлександър Зинченко се включи в атака и отправи далечен удар, но право в ръцете на Мартинес.

Натискът на гостите даде резултат в 27-ата минута, когато поведоха в резултата. Рахийм Стърлинг напредна до аутлинията и върна назад към Рубен Диаш, който стреля от движение и след рикошет в защитник топката излъга вратаря и влетя в мрежата - 0:1.

В 43-ата минута Сити организира прекрасна контраатака, след която се стигна до второ попадение. Габриел Жезус напредна по лявото крило и центрира към Бернардо Силва, който с отличен изстрел от воле не остави шансове на Мартинес - 0:2.

Още в началото на второто полувреме обаче Астън Вила върна един гол. При едно центриране от корнер в 47-ата минута топката бе подадена по земя към Оли Уоткинс, който с удар от ждроб успя да намери долния десен ъгъл на вратата за 1:2.

В 50-ата минута Жоао Кансело шутира от дистанция, но топката премина над напречната греда. Шест минути по-късно Габриел Жезус отправи коварен удар от границата на наказателното поле, който не изглеждаше опасен, но топката мина доста близо до гредата.

Ново спорно положение се получи в 59-ата минута. Оли Уоткинс свали с глава към Езри Конса на метри от вратата, който не успя да играе с топката, тъй като бе натиснат от двама играчи на гостите. Бирмингамци веднага поискаха дузпа, но съдията Майк Дийн отново не намери основание да отсъди такава.

Домакините пропуснаха прекрасна възможност да изравнят в 75-ата минута, когато Емилиано Буендия даде прекрасен извеждащ пас за Карни Чуквуемека, който обаче не успя да преодолее вратаря Едерсон.

В 90-ата минута Риад Марез стреля от фаул, но право в ръцете на Емилиано Мартинес.

По този начин Манчестър Сити спечели и вече има 32 точки, като остава на втората позиция и „диша“ във врата на лидера Челси, който има точка повече. Астън Вила пък се остава на 13-ото място с 16 точки в актива си. В следващия кръг „гражданите“ гостуват на Уотфорд, докато виланите приемат Лестър Сити.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА