Last news in Fakti

4 Декември, 2021 20:52 1 196 2

Интер с класика срещу Рома в дербито на Серия А

  • интер-
  • серия а-
  • рома

Хакан Чалханоолу откри в 15-ата, след като се разписа директно от ъглов удар, а бившият играч на "вълците" Един Джеко удвои в 24-ата минута. Дензъл Дъмфрис направи преднината на "нерадзурите" класическа в 39-ата минута

Интер с класика срещу Рома в дербито на Серия А - 1
Снимка: БГНЕС

Интер спечели с класическото 3:0 срещу Рома в дербито от 16-ия кръг в италианската Серия А. Хакан Чалханоолу откри в 15-ата, след като се разписа директно от ъглов удар, а бившият играч на "вълците" Един Джеко удвои в 24-ата минута. Дензъл Дъмфрис направи преднината на "нерадзурите" класическа в 39-ата минута.

Интер с класика срещу Рома в дербито на Серия А
Снимка: БГНЕС

Домакините имаха отличен шанс ще в първите секунди на мача, когато Николо Дзаниоло центрира към Елдор Шомуродов, който стреля с глава, но се оказа прекалено неточен.

В 15-ата минута Интер поведе в резултата. Хакан Чалханоолу изпълни ъглов удар, при който топката мина между краката на Руи Патрисио и попадна във вратата му – 0:1.

Интер с класика срещу Рома в дербито на Серия А
Снимка: БГНЕС

Седем минути по-късно бившият играч на „вълците“ Един Джеко пропусна да удвои с далечен удар.

В 24-ата минута „нерадзурите“ стигнаха до втори гол. Чалханоолу намери именно Джеко в наказателното поле и босненецът удвои с хубав удар.

В 28-ата минута отново Чалханолу опита да вкара гол от ъглов удар, но този път не бе точен.

Интер с класика срещу Рома в дербито на Серия А
Снимка: БГНЕС

Минута след това Джеко опита удар по земя, който беше спасен от Патрисио. Интер продължи да натиска и имаше нов шанс за гол в 31-ата минута, когато Иван Перишич центрира, а Джеко стреля с глава, но над вратата.

В 37-ата минута Рома създаде една от малкото си атаки през първото полувреме, при която Дензъл Дъмфрис имаше решителна намеса, с която блокира шут на Матиас Виня.

Интер с класика срещу Рома в дербито на Серия А
Снимка: БГНЕС

Две минути по-късно Интер направи преднината си класическа. Тогава се разписа именно Дъмфрис, след като засече с глава след центриране на Алесандро Бастони.

Втората част започна при спокойно темпо. В 59-ата минута се наложи Алексис Санчес да замени Туку Корея, който напусна терена с мускулна травма.

В 63-ата минута Джанлука Манчини беше санкциониран с жълт картон и така той ще пропусне следващия шампионатен мач на домакините.

В 82-ата минута Дзаниоло отправи снаряд, който мина от външната страна на мрежата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен

    2 1 Отговор
    Мауриньо чиба , бе човек не се занимавай с този спорт !!!
  • 2 Toти

    0 0 Отговор
    Тоя Мориньо да вземе да разбере, че за нищо не става и само ще скапват отбора с краварите, които като него само за пари мислят!!!