Last news in Fakti

5 Декември, 2021 10:50 2 958 3

Скандал след Борусия (Дортмунд) - Байерн Мюнхен (ВИДЕО)

  • джуд белингам-
  • борусия дортмунд-
  • байерн мюнхен-
  • феликс цвайер

Хумелс дори не гледа топката и се бори да я вземе

Скандал след Борусия (Дортмунд) - Байерн Мюнхен (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Футболистът на Борусия (Дортмунд) Джуд Белингам направи скандално изказване, атакувайки остро съдията Феликс Цвайер след голямото дерби с Байерн от 14-ия кръг на Бундеслигата. Баварците измъкнаха победата с 3:2 при гостуването на „Сигнал Идуна Парк“, а в срещата имаше няколко дискусионни отсъждания на въпросния арбитър.

18-годишният Белингам беше ядосан от решението на Цвайер да отсъди дузпа за Байерн при 2:2 в 77-ата минута. Наказателният удар бе за игра с ръка на Матс Хумелс в наказателното поле. Съдията разгледа ситуацията с ВАР. Решението на арбитъра бе дискусионно, тъй като при играта с ръка нямаше умисъл от страна на Хумелс. С точното изпълнение на дузпата Роберт Левандовски донесе победата на Байерн с 3:2. При тази ситуация трибуните на стадиона в Дортмунд и треньорския щаб на „жълто-черните“ избухнаха, в резултат на което треньорът Марко Розе бе изгонен.

Освен това, Цвайер не отсъди дузпа за нарушение на Люка Ернандес срещу Марко Ройс, оправдавайки се, че в ситуацията е имало засада, която бе доста дискусионна, тъй като двамата бяха на една линия при подаването към атакуващия футболист на домакините.

Белингам, който направи и двете асистенции в мача, след последния съдийски сигнал разкритикува рефера Цвайер пред медиите.

"Хумелс дори не гледа топката и се бори да я вземе. Тя го удря прост. Можете да видите много от решенията в дербито. Какво очаквате, след като давате най-големия мач в Германия на съдия, уреждал мачове", коментира ядосаният талант на Борусия (Дортмунд).

Коментарите на Белингам се отнасяха за участието на Цвайер в скандал с уреждане на мачове през 2005 г., когато съдията Робърт Хойзер е приел да уреди няколко двубоя във Втора Бундеслига, а Цвайер му е бил асистент в една от срещите и също е приел подкуп. Впоследствие самият Цвайер и още трима официални лица информират Германската футболна асоциация за уредените мачове и правата на Хойзер да води мачове бяха отнети за 6 месеца.

Звездата на Борусия (Дортмунд) Ерлинг Холанд също разкритикува Цвайер. "Съдийството беше скандално. Срещу Ройс имаше стопроцентова дузпа. Попитах съдията защо не е поискал да види повторение на ситуацията, а той най-нагло ми отговори: “В случая няма нужда”. Сега съм ядосан и трябва да се успокоя”, коментира Холанд.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Вълкът

    11 1 Отговор
    С ВАР без ВАР все киреч, пак бутат който си искат и го набутват на другите!
  • 2 док

    0 0 Отговор
    Сигнал ЗА МАЙМуна В ПаркА.
  • 3 глоги

    1 0 Отговор
    Тя го удря прост. АКО БЕШЕ УМЕН,ТОПКАТА ЩЕШЕ ЛИ ДА ГО УДАРИ?