10 Декември, 2021 19:00 1 762 2

Българин остана пети на Световното по вдигане на тежести в категория до 67 кг.

  • щанги-
  • световно първенство-
  • валентин генчев-
  • ангел русев-
  • карлос насар

Остава да видим представянето на Карлос Насар при 81-килограмовите

Българин остана пети на Световното по вдигане на тежести в категория до 67 кг. - 1
Снимка: Shutterstock

Валентин Генчев остана на пето място в категория до 67 кг. на Световното по вдигане на тежести в Ташкент, научихме от БНТ.

Българинът изхвърли успешно щангите със 132 кг. и 135 кг., но не успя да преодолее тежестта от 137 кг. Това му отреди 10 място в дисциплината.

В изтласкването Генчев се представи по-добре, като се справи със 168 кг. и 173 кг., но опитът му на 176 кг. не бе признат от съдиите. Там той се нареди на 5 място.

Световен шампион в категорията стана Достон Уокубов от Узбекистан.

По-рано Ангел Русев спечели два медала за националния ни тим. Той покори изтласкването и остана трети при в двубоя в категория до 55 кг.

В неделя Карлос Насар ще бъде последният представител на България в турнира, където ще премери сили с конкурентите в категория до 81 кг.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Щангист

    4 0 Отговор
    Дигам 200 от лег и 300 от клек,само оня не мога да дигна,мъкии..
  • 2 Display

    0 0 Отговор
    Браво, да вдигнеш и изхвърлиш, двойно на теглото си е доста добре......пък дали го вдига, някоя силиконка ще каже.........