Last news in Fakti

20 Декември, 2021 09:17 2 630 7

Извънредно: България ще участва на ATP Cup!

  • тенис-
  • тенис на корт-
  • atp cup

България бе първа резерва за престижната отборната надпреварата и след отказването на Тийм получи шанс да участва за втори път в нея

Извънредно: България ще участва на ATP Cup! - 1
Снимка:

Мъжкият ни отбор по тенис получи шанс да участва на престижния турнир АТР Cup, който започва на 1 януари 2022 г. в Сидни, съобщиха от родната федерация.

Първата ракета на Австрия - Доминик Тийм, обяви официално, че няма да може да играе нито на турнира от ATP 250 в Сидни, нито на АТР Cup.

Причината е, че австриецът е настинал в Дубай и с медицинския му екип са решили да пропусне двете надпревари, за да възстанови напълно. Доминик дори се е отправил към дома си в Австрия, вместо към Австралия.

България бе първа резерва за престижната отборната надпреварата и след отказването на Тийм получи шанс да участва за втори път в нея. Все още се очаква официално съобщение от организаторите на турнира.

В началото на 2020 г. нашият отбор участва в първото издание на АТР Cup в състав Григор Димитров, Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев. Българите победиха сензационно Великобритания, а след това и Молдова и загубиха от Белгия, след което заради "въртележка" в класирането на гр.С не продължиха напред.

Успешното представяне на тима ни донесе признанието Отбор на 2020 г. в анкетата сред спортните журналисти в България.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Загрижен

    4 14 Отговор
    Спокойно, хасковският бек ще се контузи и няма да играе. Той за родината си не пропуска шанс да НЕ играе...
  • 2 Злати

    5 2 Отговор
    Няма да участваме, Австрия си остава в турнира въпреки отказа на Тийм, поне засега.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ха ха

    1 1 Отговор
    На ОТП на Австраля учасват само ваксинирани. Тийм май е пропуснал... Ще гледаме как действа в жегите... Шефовете на Пфайзер и Модерна ще гледат експеримента със свито сърце. А, може и да е пропагандно мероприятие като олимпиадата на Хитлер или тази Путин...
  • 5 Тенисис

    4 0 Отговор
    Новината не е вярна и потвърдена от АТР
  • 6 Миролюб Бенатов

    1 0 Отговор
    Топ тенисисти и топ спортисти са ваксинирани но наш Ганчо де е последен по всичко в ЕС неще !!! Антиваксърите в шок!
  • 7 Гербер във федерацията

    0 0 Отговор
    Марков - кмет на Банкя и приятел на "тенисиста" Бойко Борисов и член на Герб. Какво прави във федерацията по тенис? Какво прави там баба Печиян? Защо Григор трябва да помага на члена на УС на федерацията Димитър Кузманов? Не само Григор отказа, при положение, че на 27 декември Кузманов беше в карантина, а Андреев в Маями. Григор трябва да пътува от Мелбърн до Сидни и пак тест и карантина. Андреев, ако успее да пристигне, следва задължителна 36 часова карантина. На 1 януари Григор щеше да играе може би 2 мача. Хърватия с повече от 5 елитни тенисисти, които всички са в Австралия и от които Чилич е в Сидни и си спестява едно пътуване, също отказа, заради липсата на време и опасностите от положителни тестове. След Хърватия, отказ направи и Южна Африка. Просто организаторите направиха безобразен регламент. Но Григор бил длъжен да осигури някой и друг лев на Кузманов и Андреев за сметка на програмата си. Топ тенисистите имат стриктна програма и задължения към спонсори, а не са като Мико и Андреев. Ако поканата беше до 25 декември тогава макар и трудно можеше да се пробва. Но вторият австриец се отказа на 28, а турнирът започва на 1 януари. Федерацията по тенис заслужава една подробна ревизия и да се види какво правят някои политици и друга лапачи в ръководството