Last news in Fakti

20 Декември, 2021 11:17 9 058 6

Григор Димитров е трети в света по много любопитен показател

  • григор димитров-
  • атп-
  • тенис-
  • тенис на корт

Постижението на Григор е още по-впечатляващо на фона на факта, че той все пак няма чак толкова мощен сервис като Беретини и Иснър

Григор Димитров е трети в света по много любопитен показател - 1
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров е трети в целия АТР тур през сезон 2021 по много любопитен показател - спечелени сервис геймове от резултат 0/40, пише "Тенис кафе".

Хасковлията е бил в такива позиции 14 пъти, а от тях в 5 е успявал все пак да спечели подаването си. Това прави успеваемост от 35,7% при средна от 15,3% в тура. Единствените двама с по-висока успеваемост от него в това отношение са Матео Беретини и Джон Иснър. В статистиката влизат тенисисти с поне 10 мача през сезона.

Постижението на Григор е още по-впечатляващо на фона на факта, че той все пак няма чак толкова мощен сервис като Беретини и Иснър.

На другия полюс е Камерън Нори. Британецът е бил в позиция 0/40 на сервис цели 56 пъти през 2021-а и е успял да спечели подаването си в едва четири от тези случаи.

Беретини изглежда е тенисистът, който с най-голяма лекота печели подаването си при изоставане. Той е единственият, който е в топ 3 във всички шест варианта на резултата - печелейки сервис геймовете си от ситуация 0/15, 0/30, 0/40, 15/30, 15/40 и 30/40.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оууух

    5 0 Отговор
    Къде му е треньорът? Значи щом от 0:40 си печели подаването, треньорът да гледа поради каква причина ги губи тези 4 подавания и това да тренира, че да не стига до такива инфарктни отигравания!

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Директора

    5 3 Отговор
    Аз мислех, че е в топ 3 по изчеластрени каки!
  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Оууух":

    не са ЧЕТИРИ,А Първите 3са.Това е психика.Само не казват,че при 30/40 има много слаб показател.....Това също е психика.При 0:40.....вече се е ПРимирил и играе ....Освободено.
  • 4 Сирена

    2 1 Отговор
    Номер едно в едно,копи пасте, много хитър, когато губи,боли му рамо,зъб,крак,глава, когато бий, Аз супер талант,

    Коментиран от #6

  • 5 Байно ти

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Оууух":

    Звучи логично, но на това ниво лесно няма. Ние, страничните наблюдатели представа си нямаме
  • 6 Бай Хейт

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Сирена":

    Туй копи пасте нещо за ядене ли е? Да не е някакъв пастет? То иначе когато някой му боли зъб, пастетът добре ще му дойде.