31 Декември, 2021 22:00 1 785 3

Тиери Анри предизвиква звезда на Манчестър Юнайтед да прави това, което класическите крила направят най-добре

  • джейдън санчо-
  • манчестър юнайтед-
  • тиери анри-
  • бърнли

Младият англичанин сякаш не желае да разгърне потенциала си

Тиери Анри предизвиква звезда на Манчестър Юнайтед да прави това, което класическите крила направят най-добре - 1
Снимка: БГНЕС

Легендата на Арсенал Тиери Анри отправи критика към една от звездите на Манчестър Юнайтед и рекордна лятна покупка - Джейдън Санчо. Той го призова да започне да прави това, което класическите крила умеят най-добре - да дриблират.

Французинът коментира за Amazon Prime 21-годишния флангови нападател след мача с Бърнли, в който късметът го лиши от това да вкара гол, защото рикошет в защитник превърна попадението в автогол.

Когато си в ситуация един на един трябва да се опиташ да преодолееш съперника. Трябваше Люк Шоу да го принуди, за да се пробва“, каза Анри, визирайки асистенцията на опитния краен бранител при въпросния автогол.

Класическите крила от ерата на Анри приоритетно се стараеха да преодоляват противниците с дрибъл, а едва след това да търсят опции за стрелба или центриране. Днес тази практика е позабравена, тъй като всички играчи в тази зона искат да подражават на Ариен Робен и Франк Рибери, които наложиха новия стандарт на обърнати крила. Те предпочитат да влизат навътре към наказателното поле и да търсят удар, докато колегите им очакват безнадеждно подаване в далеч по-удобни позиции.

Какво стана с това да се опитваш да преодолееш човека си от външната страна? Сега прекалено често се опитват да влизат навътре. Просто надиграй човека си отвън и бъди по-смъртоносен“, каза още Тиери Анри.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ehoo

    1 6 Отговор
    Робен е 20 пъти по смъртоносен от Анри
  • 2 Треньорът

    9 0 Отговор
    Анри е голям но младите или не могат или не искат.Анри е институция като крило
  • 3 И двамата

    1 0 Отговор
    Бяха великолепни в своята специфика на игра. Всеки беше уникален за себеси. И деамата и Робен и Рибери и Т. Анри правеха шоу на терена. Хората затова ходят да ги гледат. А сега еднообразие стандарт. Липсва надиграването. Липсва шоуто на терена. Меси и КР7 що още са в истите на хората? Щото всеки сам по себеси прави шоу.