Last news in Fakti

18 Април, 2013 12:25 855 0

Армстронг хванат с допинг още през 1999г.

  • армстронг-
  • колоездене-
  • допинг
Армстронг хванат с допинг още през 1999г. - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

 

Скандалният бивш професионален колоездач Ланс Армстронг (САЩ) е дал четири положителни проби за кортикостероиди още при първата си победа в Обиколката на Франция през 1999 година, обяви Международният колоездачен съюз (UCI). Четирите положителни резултата са от допинг проби са били взети на 4, 14, 15 и 21 юли. Американецът не е бил наказан, защото нивата са били постоянни. Колоездачният съюз обяви, че Армстронг е бил проверяван 15 пъти по време на обиколката. 
 
Признанието на федерацията идва след публикация на белгийския вестник "Хет Нювсблад" на базата на открит документ, в който адвокатът на UCI обяснява за съмнителните стойности в пробите на Армстронг преди 14 години. 41-годишният американец беше лишен от седемте си титли от "Тур Дьо Франс" и беше наказан до живот от американската антидопингова агенция (USADA), след като призна, че в професионалната си кариера е употребявал забранени стимуланти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА