Last news in Fakti

6 Януари, 2022 15:03 798

Betindex: Интригата за титлата е жива в Англия и Италия

  • betindex-
  • юрген клоп-
  • висшата лига-
  • залози

Според betindex коефициентите за предвиждане на шампиона дават възможност за дългосрочна прогноза, която може да донесе добро изплащане

С приближаването на края на 2021 г. бяха преполовени и повечето водещи футболни първенства в Европа. В топ 5 лигите на Стария континент ситуацията е много любопитна в различни аспекти, но ако се фокусираме върху най-важното - борбата за първото място, можем да разделим тези шампионати в две категории. В едната група са английското и италианското първенство, където интригата за титлата е жива, а според betindex коефициентите за предвиждане на шампиона дават възможност за дългосрочна прогноза, която може да донесе добро изплащане. В другата графа поставяме първите дивизии на Испания, Германия и Франция, където имаме ярко изявен фаворит, а обрат в спора за първото място изглежда силно невероятен.

“Скудетото” ще остане в Милано

Доскоро бяхме свидетели на трибой в битката за върха в Серия А. Изненадващата домакинска загуба на Наполи от Специя в навечерието на Коледа обаче остави тима от южната част на Италия на 7 точки разстояние от шампиона Интер. “Нерадзурите” посрещат 2022-ра като лидери и фаворити за нов трофей при коефициенти под 1.50, като основен конкурент се явяват техните съграждани от Милан. Betindex посочва коефициент за титла на “росонерите” като особено изгодна опция при нива около 10 към 1. Букмейкърите все още оценяват шансовете на Наполи да свали Интер от върха като по-реалистични. “Скудетото” изглежда ще остане в град Милано, въпросът е дали ще го задържат в “черно-синята” част или ще ликуват червено-черните тифози.

Може ли някой да свали “гражданите” от върха?

Това е основният въпрос във Висшата лига. Манчестър Сити е огромният фаворит на букмейкърите, които приемат залози за нова титла на “гражданите” при нива под 3 към 2. Това е моментът да се потърси друг претендент с идеята за тлъста печалба при успешна дългосрочна прогноза. В това отношение като основен претендент за трона на Пеп Гуардиола се явява Юрген Клоп - неговият Ливърпул е оценен при нива на ставките между 4.00 и 5.00. Според betindex залог за Челси също има своята логика въпреки изоставането на “сините” от Лондон с 6 точки от шампионите. При коефициентите в диапазона 12.00-15.00 определено си заслужава риска, като си припомним какъв силен финал направи тимът на Томас Тухел в края на миналия сезон.

Кралете се завръщат на трона

През миналия сезон Примера дивисион ни предложи една от най-драматичните развръзки. Сега обаче не се очертава нищо подобно - Реал Мадрид е категоричен лидер в Испания, като изпраща 2021 г. с 8 точки аванс пред втория Севиля. Обичайните конкуренти на Кралете - Барселона и Атлетико, са много далеч от първото място. Коефициентите в полза на каталунците и “дюшекчиите” са примамливи - над 20.00, но такава прогноза си е загуба на пари. Няма кой да свали Кралския клуб от трона в Ла Лига, освен ако не станем свидетели на безпрецедентен обрат.

Но ако в Испания все пак има минимална интрига, то такава като че ли напълно отсъства в Германия и Франция. Доминацията на Байерн в Бундеслигата и на ПСЖ в Лига 1 продължава с пълна сила, като няма реални изгледи да приключи скоро. И тези първенства предлагат много интересни мачове и интригуващи битки, спорът за първото място обаче не е сред тях.



Свързани новини