Last news in Fakti

7 Януари, 2022 11:07 1 461 1

Скандал: Обвиниха футболен шеф в сексуално насилие

  • футбол-
  • сексуално насилие-
  • габон-
  • серж момбо

Шефът искал да му бъдат оказвани сексуални услуги, а в замяна на това той им гарантирал място в националния отбор на страната

Скандал: Обвиниха футболен шеф в сексуално насилие - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Висшата лига на Габон Серж Момбо е обвинен в сексуално насилие над млади футболисти, пише The Guardian.

Шефът искал да му бъдат оказвани сексуални услуги, а в замяна на това той им гарантирал място в националния отбор на страната.

Момбо отрича всички обвинения от страна на предполагаемите жертви. Също така отрича, че е карал и бившият национален селекционер на U17 на страната да му помага за тези предпологаеми негови деяния.

Един от обвинителите заявява пред властите, че през 2014 година по време на лагер сбор селекционерът и Момбо са избирали млади играчи, казвайки им, че са привлекателни.
"Момбо летеше с нас при мачовете като гост, казваше ни, че може да ни помогне. След един мач у дома той ми заяви, че ако искам да играя, трябва да направя това, което той иска. Аз съм от бедно семейство и се замислих. Срамно е, но това беше единственият начин да им помогна. Сега съжалявам. Това ме разруши отвътре. След като отказах да изпълнявам желанията на Момбо, повече нито веднъж не бях повикан в националния отбор", споделя едно от момчетата.

Момбо, който е бивш полицай, не действал сам. За негов съучастник е сочен треньорът Асоуму Ей по прякор Капело.

Друг играч само признава, че е бил насилван от двамата през 2017 година, но без да изпада в подробности кога и къде.

"Харесваха си някого и му правеха подаръци, както и възможност да играе срещу сексуални услуги", споделя трети източник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПАСИВЕН ЗАЩИТНИК

    0 0 Отговор
    РЕАЛНО ТОВА СИ Е ТРЕНИРОВКА С„ МАЛКИ ”⚽⚽⚽ ☝