9 Януари, 2022 00:05 2 655 1

Реал Мадрид се разправи с Валенсия, Бензема влезе в историята на Кралския клуб

  • реал мадрид-
  • валенсия-
  • ла лига-
  • 4:1

Карим Бензема откри резултата от дузпа в 43-ата минута

Реал Мадрид се разправи с Валенсия, Бензема влезе в историята на Кралския клуб - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Реал Мадрид бързо се върна на пътя на победите в Ла Лига след изненадващата загуба от Хетафе преди седмица. Отборът на Карло Анчелоти спечели с 4:1 домакинството си на Валенсия, като тотално надигра "прилепите". Карим Бензема откри резултата от дузпа в 43-ата минута. Французинът стана четвъртият играч в историята на Реал с 300 гола в официални мачове за клуба след Алфредо ди Стефано, Раул и Кристиано Роналдо.

Винисиус, който се завърна в титулярния състав, се разписа на два пъти през второто полувреме. Гонсало Гедеш отбеляза почетното попадение за гостите в 76-ата минута. Малко преди края Бензема стигна до второто си попадение в мача, което бе черешката на поредния му изключително силен мач.

"Белите" увеличиха преднината си на върха на 8 точки пред втория Севиля. Андалусийци обаче са изиграли два мача по-малко. Валенсия записа втора поредна загуба в първенството, намира се на осмо място и започва да изостава в битката за местата, даващи право на участие в евротурнирите.

Валенсия започна активно и имаше леко предимство в първите минути. Първата опасна ситуация обаче бе пред вратата на гостите. Удар с глава на Милитао бе отразен от Силесен. Гостите стигнаха до един удар от дистанция на Гая, а Реал постепенно взе контрола върху двубоя и започна да увеличава темпото.

Към края на полувремето "белите" натиснаха и положенията пред вратата на съперника започнаха да се редят. След опити на Каземиро и Бензема се стигна до прекрасен удар на Лука Модрич малко преди почивката, след който топката се удари в гредата. Секунди по-късно тимът на Анчелоти успя да поведе. Каземиро бе повален в наказателното поле и Бензема бе точен от отсъдената дузпа. За французина това бе 16-и гол в Ла Лига от началото на сезона.

След почивката доминацията на Реал бе още по-сериозна. Винисиус Жуниор удвои аванса на домакините в 52-ата минута. Той направи двойно с Бензема, защитниците на Валенсия въобще не се ориентираха, топката се удари в краката на двама от тях и отиде в Винисиус, който нямаше проблем да я прати в мрежата. Бразилецът отбеляза втория си гол в мача в 61-ата минута и той бе един от най-лесните за него, но тъй като бе на точното място в точния момент. Бензема изведе Асенсио, който стреля, вратарят отрази, но кълбото отиде във Винисуис пред голлинията и той с глава направи резултата 3:0.

Това развитие накара "прилепите" да се активизират за кратко. Даниел Вас накара Куртоа да демонстрира класата си, а малко по-късно удар на датчанина мина покрай вратата. Асенсио пък пропусна възможност пред другата врата. Валенсия все пак стигна до гол след нарушение на Менди срещу Маркос Андре в наказателното поле. Гонсало Гедеш пропусна отсъдената дузпа, но успя при добавката с глава да намали резултата. Реал можеше да се наложи да се изпоти в последните минути, ако малко след гола удар на Вас бе уцелил вратата. Топката обаче мина покрай лявата греда на Куртоа.

Реал можеше да се наложи да се изпоти в последните минути, ако малко след гола удар на Вас бе уцелил вратата. Топката обаче мина покрай лявата греда на Куртоа. Пет минути преди края Куртоа трябваше да се намесва след добър удар на влезлия като резерва Денис Черишев. В 88-ата минута Бензема отбеляза второто си попадение в мача. Той получи топката в наказателното поле от Менди, отлично прецени ситуацията, завъртя се и прати топката в левия долен ъгъл на Силесен.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    4 1 Отговор
    Изключително силен сезон на Бензема !