Last news in Fakti

24 Април, 2013 12:32 855 0

Достойнството не се раздава с "нотариална заверка в извънработно време"

  • георги калчев-
  • петър стойчев-
  • проблеми-
  • цска
Достойнството не се раздава с "нотариална заверка в извънработно време" - 1
Снимка: БГНЕС

Г-н Стойчев, достойнството, авторитет и лидерство не се раздават с «нотариална заверка в извънработно време». Така се обръща европейския шампион по борба, вицесветовен шампион по борба,                      президент на клуба по св. борба ”ЦСКА - София” в продължение на 10 г. и член на  УС на Българска Федерация по Борба повече от 15г., председател на Обединен спортен куб ЦСКА – 1948 Георги Калчев. Калчев.

Калчев алармира преди дни, че министър Стойчев е изпратил писма до ОСК ЦСКА за напускане на пет клуба. Вчера министърът на спорта Петър Стойчев даде пресконференция.

"Служебният спортен министър Петър Стойчев за пореден път отправи грозни нападки както към ЦСКА, така и лично към моята личност. Подобно обидно поведение е твърде далеч от елементарната култура и за мое огромно съжаление засяга цялата спортна общественост.", заявява Калчев.

Ето и пълното му изявление:

"Затова съм длъжен да защитя не само името си и любимия клуб, но и да изразя публичното си възмущение заради тези нескопосани нападки срещу десетки федерации, клубове и личности от спорта на България. Петър Стойчев, набрал огромна скорост, зашеметен и опиянен от опиума на властта, отдавна премина границите на нормалния диалог и демонстрира отчайваща липса на уважение към фундамента и авторитета на българския спорт. Имам моралното право да заявя публично на г-н министъра Стойчев, че за разлика от неговото случайно и временно пребиваване на министерския пост, аз съм избиран, а не назначен «отгоре». Избиран съм от десетки и стотици колеги, съмишленици, чието доверие съм спечелил с делата си през последните 20 години. Спортът е кауза, която изисква безкористна и безрезервна подкрепа, а не «нотариални заверки в извънработно време», както глупаво се шегува Стойчев от позицията на безпомощен властник, който никога няма да разбере, че от този пост трябва да се печелят умовете и сърцата на всички, които милеят за съдбата на българския спорт. За сведение на господина в моя професионален живот има само доброволни дарения на средства и помощи за клубове и федерации, на  които смятам че съм задължен. Kаза го преди време и Христо Стоичков : '' ЦСКА   ни е изградила като личности и  ни е дал възможност да се изкачим сред световните върхове».

Настоявам за открит професионален дебат с Петър Стойчев, защото хората на спорта и българските граждани трябва да знаят пред каква липса на идеи за развитието на спорта и пред какво жалко неразбиране за ситуацията, е изправен този временно назначен министър. Обръщам се и към служебния премиер Марин Райков, да вземе категорични мерки и да обуздае това обидно и крайно недипломатично  поведение на спортния си министър. Някой трябва да посъветва този министър, че нормалният разговор е крайно необходим! Жалко е, че вместо да потърси диалог и съвет от десетките  наши федерации, Петър Стойчев тръгна директно с меко казано, неспортсменски атаки срещу тях. Не те, а той трябва да се учи от тях, защото  те са фундамента на българския спорт. Върху тях, а не върху министерството, се крепи българския спорт. И това е естествено, защото те са обществени  организации и са създавани с десетки години по естествения път на конкуренцията, а не са назначавани. В тях има достойни личности, велики българи, прославили Родината и доказали се в областта на спорта. Вместо да лети постоянно зад граница и да свиква пресконференция след пресконференция, да ходи от телевизия на телевизия, този министър да седне и да прочете писмата, подписании от над 50  български спортни федерации.

Да си министър е тежко съзтезание в политиката. За него се необходими освен професионална подготовка и достойнство, но и партньори, които този министър трудно ще намери. Г-н Стойчев, достойнството, авторитет и лидерство не се раздават с «нотариална заверка в извънработно време»", заключава Калчев.

Калчев е водач на листата в 24 МИР от Гражданска лига за активно сътрудничество ГЛАС, подкрепено от ЛИДЕР.
                                                     
       

       


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА