Last news in Fakti

3 Февруари, 2022 19:30 1 359 0

Пестеливият Артета ще разполага с колосален бюджет през лятото

  • микел артета-
  • арсенал

Арсенал не привлече нито един нов играч през януари

Пестеливият Артета ще разполага с колосален бюджет през лятото - 1
Снимка: БГНЕС

Арсенал бе един от малкото отбори от Висшата лига, които не похарчиха нито цент през изминалия януарски трансферен прозорец, ако извадим играчите, които бяха откупени и оставени под наем, разбира се. Това позволява на ръководството да увеличи сериозно бюджета за трансфери през идното лято, което би трябвало да развърже сериозно ръцете на Микел Артета.

По информация на Mirror, испанецът ще може да похарчи около €215 млн., за да завърши проекта, който стартира преди две години.

Мениджърът на „артилеристите“ е напът да завърши чистката, която мнозина преди него се плашеха да започнат. Той разкара цели 28 играчи с периода, в който е наставник на тима, като единствените, които остават за сега, са Емил Смит Роу, Гранит Джака, Александър Лаказет, Бернд Лено, Мохамед Елнени и Букайо Сака. Отново тук изключваме играчите, които са под наем и могат да се завърнат на „Емиратс“.

Артета видимо подобри играта в защита на Арсенал и се старае да налага млади играчи в предни позиции, които често се отблагодаряват за доверието. Проблемът му обаче е, че няма достатъчно класни и едновременно опитни футболисти, които да се превърнат в гръбнака на тима в най-трудните моменти. „Топчиите“ играха отлично в дербитата с Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Челси, но не измъкнаха почти нищо от тях, тъй като грешките на младостта и липсата на класа у основните играчи костваха много.

Пиер-Емерик Обамеянг официално бе освободен, за да се присъедини към Барселона без пари, Александър Лаказет няма да подпише нов договор, а Гранит Джака не спира да редува силни мачове с безумни отигравания. Това оставя отговорността в ръцете на 20-годишния Сака и 19-годишния Мартинели, които да дърпат отбора напред, но те далеч не са достатъчно.

Въпросните €215 млн. със сигурност ще са от полза на Микел Артета, защото е повече от задължително той да привлече нов централен нападател и човек, който да гради играта от дълбочина. Най-често спряганите имена през изминалите седмици бяха Александър Исак, Доминик Калвърт-Люин и Дъглас Луис. Душан Влахович също влизаше в спекулациите, но той вече официално е играч на Ювентус и едва ли скоро ще мисля за нова смяна на клубната си принадлежност.

Най-важното сега пред Арсенал е да се класира в топ 4, колкото и трудна да изглежда тази задача. Това ще определи футболистите, към които Артета ще може да се насочи и широчината на състава, която ще трябва да преследва.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА