Last news in Fakti

14 Февруари, 2022 13:40 2 250 1

Наш елитен клуб взе нападател, съден от Милан за възрастта му

  • юсуфа яфа-
  • царско село-
  • милан-
  • футбол

Юсуфа Яфа твърдял, че е на 19 години, докато росонерите имали съмнения, че е на 28

Наш елитен клуб взе нападател, съден от Милан за възрастта му - 1
Снимка:

Каращият проби в Царско село нападател Юсуфа Яфа ще подпише договор с клуба. Гамбиецът вече игра в контролата срещу Марек, загубена с 1:2.

С него иностранците в Царско село вече са цели 16.

Любопитното е, че в началото на 2016-а Яфа е съден от Милан. „Гадзета дело Спорт“ гръмва тогава с новината, че италианският клуб започва процес срещу бившия си футболист Юсуфа Яфа, който твърди, че е на 19 години, докато росонерите имат съмнения, че е на 28. По това време гамбиецът играе за германския втородивизионен Дуисбург, където треньор му е бил Илия Груев, а в Милан е дошъл през 2009 година, търсейки политическо убежище.

Нападателят твърди, че е роден на 31 декември 1996 година. Разследване на Милан обаче показва, че истинската му дата на раждане всъщност е била 14 ноември 1987 година.

Това не е единственият скандал с Юсуфа Яфа. През януари 2015-а е арестуван по обвинение в изнасилване след инцидент в дома на негов съотборник. Тогава той е под наем от росонерите в Айнтрахт Франкфурт, а клубът плаща 100 000 евро гаранция.

За последно e играл в италианския Триестина, откъдето идва в Царско село. През 2018-а е бил на проби в полския Корона Киелце.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 456

    2 0 Отговор
    И за какъв чеп им е този? Пак някои ще си прави далаверка.