Last news in Fakti

24 Февруари, 2022 22:30 982 1

ATP извади от календара си турнир по тенис в Санкт Петербург

  • atp-
  • санкт петербург-
  • русия-
  • украйна

Местната федерация омаловажи решението, определяйки го като взето доста преди началото на войната с Украйна

ATP извади от календара си турнир по тенис в Санкт Петербург - 1
Снимка: Shutterstock

ATP се превърна в първата глобална спортна организация, която спря свой турнир на територията на Русия. Състезанието от сериите 250 в Санкт Петербург официално няма да се състои в спортната столица на страната, научихме от организаторите.

Решението беше взето доста отдавна. Това не е изненада“, каза президентът на Руската федерация по тенис Шамил Тарпищев, цитиран от агенция ТАСС.

Надпреварата се провежда ежегодно от 1995 г. насам в средата на септември, но изглежда началото на войната в Украйна е дала повод на ATP да премести турнира в съседен Казахстан, където Нур-Султан временно ще поеме домакинството.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сега

    2 2 Отговор
    Изхвърлете всички руски спортисти от спорта...нека тренират с автомати...