Last news in Fakti

21 Март, 2022 14:45 1 315 2

Алберт Попов след рекорда: Изпълних целта си, но съм гладен за подиум

  • алберт попов-
  • спорт-
  • рекорд-
  • постижение-
  • ски-
  • алпиец

Вчера ме беше яд за тези 16 стотни, но днес не ме е яд, защото оставам гладен за този подиум и смятам, че това ще ми даде голяма мотивация през лятото да блъскам повече, да тренирам повече и това да ми даде преднина за догодина

Алберт Попов след рекорда: Изпълних целта си, но съм гладен за подиум - 1
Снимка: БГНЕС

Най-добрият български алпиец Алберт Попов се завърна на родна земя след отличното си класиране на Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Куршевел, Франция.

Вчера Алберт завърши на 4-о място в крайното класиране, което е и негов рекорд.

„Вчера ме беше яд за тези 16 стотни, но днес не ме е яд, защото оставам гладен за този подиум и смятам, че това ще ми даде голяма мотивация през лятото да блъскам повече, да тренирам повече и това да ми даде преднина за догодина”, сподели той на Летище „София”.

„Както забелязахме през този сезон, има състезания, в които е по-изгодно да си по-назад в първия манш. Не ни беше такава тактиката, но просто теренът не позволи да се даде конкурентно време на първия. С едно прилично каране успях да остана на прилична разлика. Във втория знаех, че имам шанс да избия тази разлика. Въпросът да се рискува и да ти пасне трасето. Смятам, че се хвърлих смятам, че ми се случи точно това, което исках да направя и съм щастлив”, каза още той.

„Оценявам сезона като успешен. Точно това си мислих, че всъщност изпълних моята цел за този сезон, която не съм ви я казвал, но тя беше да завърша в Топ 5, така че съм наистина удовлетворен и се надявам занапред да продължавам да изпълнявам малките цели, които си поставям”, допълни Алберт Попов.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    8 0 Отговор
    Ставай все по - добър !
  • 2 Дедо Гошо

    8 0 Отговор
    Браво момче