22 Март, 2022 10:30 1 760 2

Битката за закупуването на Челси продължава: Милиардер вдигна офертата и обеща да включи феновете

  • челси-
  • футбол-
  • роман абрамович-
  • ник кенди-
  • висша лига

Британският милионер Ник Кенди е подобрил значително своята оферта за закупуване на лондончани през уикенда, след като до петък неговото предложение бе в рамките на около 2 милиарда лири

Битката за закупуването на Челси продължава: Милиардер вдигна офертата и обеща да включи феновете - 1
Снимка: БГНЕС

Битката за закупуването на Челси продължава с пълна сила, твърди английската преса на своите страници тази сутрин. Британският милионер Ник Кенди е подобрил значително своята оферта за закупуване на лондончани през уикенда, след като до петък неговото предложение бе в рамките на около 2 милиарда лири. Той е бил принуден да направи това, след като в борбата се е включил пореден международен консорциум, този пък с корейско участие.

Канди е отправил новата си оферта до американската “Рейн груп”, която е наета от правителството да спомага за оформяне на сделката по смяна на собствеността на клуба. Кенди е смятан за една от най-предпочитаните възможности за нов собственик на клуба, ако финансовата страна на сделката го позволява.

Очакванията са “Рейн груп” да състави окончателен списък с най-предпочитаните на базата на критерии оферти до средата на тази седмица, след което с тях да бъдат започнати разговори. Очакванията са оформянето на самата сделка да отнеме около месец.

Самият Ник Кенди, който е фен на Челси от дете, разкри в понеделник, че вече е провел първоначални дискусии с технологичната платформа “ПраймариБърд”, която да започне изготвяне на модел за включване на феновете активно в работата на клуба и потенциалното взимане на решения.

“Веднъж в живота имаме възможност да върнем футбола ан феновете и да ги поставим в основата на взимането на решения, които се отнасят до стратегията и развитието на Челси. Ние сме ангажирани да запазим невероятното наследство на този клуб, както и да насърчим участието на общността, а също така можем да осигурим финансова стабилност, за да гарантираме бъдещия растеж на клуба на световната сцена”, заявява Кенди.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Право

    12 0 Отговор
    На какво основание, на какво право, правителството на англия ще продава чужда собственост?
    Как и защо, персонално Абрамович, е виновен? Кой английски закон е престъпил? Има ли обвинение? Има ли дело? Има ли присъда?
    Къде отиде великото "невинен до доказване на противното"? Къде?
    Запорират му имотите. Защо - виновен ли е в нещо? Ако е виновен, то на каква сума е неговото престъпление, за което се жалва правителството? Защото според великото право - сумата на запор не може да надвишава евентуалното произшествие.
    И още нещо - защо, без съд и присъда, правителството се разпорежда с чужда собственост? Продава я?!

    Всичко това има само една дума. Само една - КРАЖБА!

    Може ли тази кражба да се оправдае от това, че Абрамович е руснак? Та с какво правителството на англия е по-различно от Хитлер, който само заради расовата принадлежност (евреи) е преследвал, убивал и ограбвал хората?

    Коментиран от #2

  • 2 Нафарфорий

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Право":

    Един от кучетата-олигарси на Путен, харчещ мръсни руски пари. Тези пари са окрадени от руския народ. Разбира се, за двуличните англичани нямаше проблем досега, но видиш ли, зарада войната в Украина, правилата на играта се менят.