Last news in Fakti

14 Май, 2013 13:04 1 713 0

Топ 5 на голмайсторите във Висшата лига (Видео)

  • класация-
  • алан шиърър-
  • анди коул-
  • тиери анри-
  • франк лампард-
  • роби фаулър
Топ 5 на голмайсторите във Висшата лига (Видео) - 1
Снимка: ЕПА/ БГНЕС

Висшата лига на Англия е едно от най-атрактивните и интересни първенства в света. Там са се родили, израснали и залезли едни от най-добрите футболисти. Предлагаме ви класацията с играчите, отбелязали най-много голове в историята на лигата.

5. Роби Фаулър – 162 гола

Фаулър е една от легендите на Ливърпул. През 1995 година той получава приза за „Млад играч на годината“. Година по-рано е вкарал и най-бързия хеттрик в историята на Висшата лига, разписвайки се три пъти за четири минути срещу Арсенал. Уникалните му качества като реализатор винаги са били съпровождани от прояви извън терена. Съмнения за притежание на дрога, слухове за хомосексуални наклонности са само част от тях.

Въпреки това Роби Фаулър си остава един от най-харизматичните футболисти, ритали на Албиона.

4. Франк Лампард – 166 гола

Лампард, въпреки че е полузащитник, блести с реализаторски умения още в ранните си години. Освен това е компактен халф, който може да подава по изключително прецизен начин и помага на защитниците в дефанзивен план. През 2001 година Франк преминава в Челси за 11 милиона паунда и бързо се превръща в мотор на тима от Лондон.

Лампард е и единственият полузащитник в ерата на Висшата лига, който има над 150 попадения. През 2012 година той спечели и първата си Шампионска лига с Челси.

3. Тиери Анри – 175 гола

Роденият през 1977 година французин преживява труден период в Ювентус, където не може да се наложи. Отчаян от статуса си на резерва, той се обажда на Арсен Венгер с молба да го „приюти“ при него. Треньорът го прави централен нападател и оттам започва възходът на Анри, който става страшилище за всички противникови защитници. Печели два пъти титлата на Англия, както и три купи на Футболната асоциация.

2. Анди Коул – 187 гола

Анди Коул започва кариерата си в Арсенал, но след само един изигран мач преминава в Бристол. Представянето му събира много погледи, сред които и този на Кевин Кийгън от Нюкасъл. Коул подписва със „свраките“ през 1993 година и не спира да бележи. Две години след това преминава в Манчестър Юнайтед, останалото е история. Дуото Анди Коул – Дуайт Йорк превръща „Червените дяволи“ в хегемон както у дома, така и в световен мащаб.

1. Алан Шиърър – 260 гола

Шиърър започва кариерата си в Саутхемптън, след което носи екипите на Блекбърн и Нюкасъл. Когато до гледа, човек изпитва удоволствие, но и страх – хищническият му инстинкт го превръща в голмайтор, който се ражда веднъж на сто години.

Британецът присъства и в класацията на ФИФА за 100-те най-велики живи футболисти. Играе 63 пъти за Англия, вкарва 30 гола. Сега работи като спортен коментатор в Би Би Си. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА