Last news in Fakti

30 Март, 2022 09:50 1 832 2

БФС въвежда ново правило в българския футбол, гарантиращо титулярно място на талантите

  • бфс-
  • трета лига-
  • футбол-
  • юноши

Тримата играчи трябва да бъдат по 90 минути на терена

БФС въвежда ново правило в българския футбол, гарантиращо титулярно място на талантите - 1
Снимка: БГНЕС

Oт БФС въвеждат ново правило в Трета лига от новия сезон. То касае налагането на млади играчи, които ще имат гарантирано място. Правилото гласи, че всеки футболен отбор, от която и да е от четирите Трети лиги, ще трябва да играе задължително с трима футболисти до 23 години.

Тримата играчи трябва да бъдат по 90 минути на терена. При смяна на някой от тях мястото му трябва да бъде заето от друг млад футболист до 23 години.

Нововъведението ще бъде отразено в нормативните документи за следващия сезон, а клубовете в момента получават документите по този въпрос.

Частичната реформа сега има за задача да бъдат подмладени отборите. БФС вече обяви и създаването на шампионски турнир на областните шампиони от сезон 2022/23.

Първоначално първенците на регионите само от Северна България ще определят победителя в мачове помежду си, като разноските по турнира ще се поемат от централата.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    7 0 Отговор
    Не знаех, че талантлив футболист
    е футболист до 23 години.

    Коментиран от #2

  • 2 ътре

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Лост":

    Тия от БФС като виждат, че не се получава класирането в една квалификация за голям форум, като видят, че и за втора квалификация не се получава, трета, четвърта пета и т.н, и така минават 5, 10, 15 години.... не се ли замислят, че рибата се вмирисва от към главата и че те не стават за тази работа? За последно се класирахме 2004 година, а те управляват от 2005-та! Напълно провалено БФС. Предизвестен шампионат, трагичен Национален отбор, конфликт на интереси с букмейкъри, с хотели, с тв права...