30 Март, 2022 17:30 733 0

Висшата лига отново пренебрегна малките клубове, за да угоди на грандовете

  • висша лига

От следващия сезон онези с по-сериозни финансови възможности ще имат солидно предимство

Висшата лига отново пренебрегна малките клубове, за да угоди на грандовете - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководството на Висшата лига се готви да върне правилото за 5 смени в елитния английски шампионат, след като голяма част от грандовете настояха за това за разлика от по-скромните им конкуренти, научихме от Times.

Мярката бе въведена за пръв път в началото на пандемията, когато имаше опасения, че футболистите ще имат нужда от повече ротации с оглед ограниченото време за подготовка и рискът от претоварване след прекаран COVID-19.

Редица турнири решиха да оставят промяната за постоянно, докато през миналата година Висшата лига се върна към правилото за 3 смени.

Резултатите обаче са сериозно облагодетелстване на по-заможните тимове, които могат да си позволяват по-голям брой равностойни състезатели, които да оказват влияние върху развоя на даден мач. В същото време онези с ограничен бюджет трудно могат да си позволят да разполагат с повече от 14-16 равностойни футболисти в съставите си. Въпрос на време е тази промяна да разшири пропастта между лидерите и преследвачите, която и без друго в Англия е прекалено голяма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА