Last news in Fakti

31 Март, 2022 09:00 1 101 3

Жените на Барселона и Реал Мадрид подобриха световен рекорд

  • барселона-
  • реал мадрид-
  • ел класико-
  • шампионска лига

„Ел Класико“ се проведе снощи на 1/4-финалите в Шампионската лига

Жените на Барселона и Реал Мадрид подобриха световен рекорд - 1
Снимка: БГНЕС

Женските формации на Барселона и Реал Мадрид подобриха световния рекорд по посещаемост на футболен мач от надпреварите при дамите. „Ноу Камп“ събра 91 553 зрители, което е с около хиляда повече от предходното най-добро постижение, научихме от УЕФА.

„Ел Класико“ се проведе в тазгодишното издание на Шампионската лига във фазата на 1/4-финалите, като „каталунките“ триумфираха с 5:2 и след общ резултат от 8:3 се наредиха сред най-добрите четири в турнира.

До този момент рекордът се държеше от националните отбори на САЩ и Китай през 1999 г., когато в Калифорния се събраха 90 185 зрители.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Bълкът

    2 3 Отговор
    Нагласена работа, сигурно е някоя тъпа инициатива да се популяризира женския футбол. В 5ти клас играехме по технично и подредено от професионалните футболиерки!
  • 2 7,62

    4 1 Отговор
    Играл си ганкиното ! Има поне три национални женски отбори , които ще бият четата на ясенчо и то с разлика !
  • 3 Дгхкл

    1 0 Отговор
    Голмайсторката Путеас!
    Ех Тея барселонки, големи са голмайсторки!