Last news in Fakti

19 Април, 2022 17:52 2 000 8

Мъск заплаши членовете на борда на Twitter

  • илън мъск-
  • туитър-
  • директори-
  • борда-
  • компания-
  • заплати

Мъск каза, че ако успее да придобие компанията, ще намали заплатите на членовете на борда до 0 долара

Мъск заплаши членовете на борда на Twitter - 1
Снимка: БГНЕС

Когато главният изпълнителен директор на Tesla, Илън Мъск, разкри, че е направил инвестиция за близо 3 милиарда долара в Twitter на 4 април, малко хора биха очаквали сапунената опера, която е на път да започне.

За кратък период от време Мъск се отказа от участие в борда на Twitter и стартира пълна оферта за враждебно поглъщане на социалната мрежа на стойност 43 милиарда долара.

Членовете на борда на Twitter отговориха на предложението в петък, като взеха така нареченото "отровно хапче", предназначено да попречи на предприемача да завърши поглъщането. Това е ход, който цели да обесили всеки, който придобие над 15% дял в компанията, като се продават повече акции на други акционери с отстъпка. Официално е известно като План за правата на акционерите. Това е ход, който, разбира се, не се хареса на Мъск, пише Fortune.

В отговор на туит, в който се твърди, че интересите на борда на Twitter не са в съответствие с неговите акционери поради липса на вътрешна собственост, Мъск каза, че ако успее да придобие компанията, ще намали заплатите на членовете на борда до 0 долара .

"Заплатата на борда ще бъде 0 долара, ако офертата ми успее, така че това е приблизително спестяване на 3 милиона долара на година", пише той.

Туитът на Мъск за заплатите на членовете на борда е още един знак, че първоначалната му оферта за закупуване на Twitter се е превърнала в референдум за компанията.

Мъск критикува ниското ниво на собственост на борда в няколко скорошни туитове. "Обективно техните икономически интереси просто не са в съответствие с акционерите", написа той в събота, цитиран от money.bg.

Съоснователят на Twitter Джак Дорси също говори за нарастващата неприязън към борда на компанията си. Дорси също отговори на туит, който цитира критиката на рисковия капиталист Фред Дестин към корпоративните бордове: "Добрите съвети не създават добри компании, но лошият борд ще убие компанията". "Това са фактите", написа главният изпълнителен директор на Block.

Ходът на борда да вземе отровно хапче дори накара Мъск да се запита публично дали трябва да участва в процеса на вземане на решение кой изобщо може да придобие компанията, предаде BG ON AIR.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    17 3 Отговор
    За когото не е ясно, че идват нови времена на Запад, добре е да си отвори очите. Старите елити на Шори и Шваб са под обсада. Туатър беше рупор на глобализма и средство за запушване на устата на инакомислещите. Войната за свобода още не е спечелена. Сенилната пионка в Белия дом го потвърждава. Кукловодите ѝ вече обявиха намерението си да държат мумията втори мандат. Започвам да разбирам смисъла на пирамидите. Оттам мумията е можела да управялва поколения наред...
  • 2 От страни

    4 3 Отговор
    "Банкерите" се опитват да наду.пят "цифровите". Да видим как ще стане.
  • 3 Теодор Рузвелт

    16 2 Отговор
    Правилно тия се мислят за богове и цензурират масово, нормално е Мъск да се отърве от нацисткия елемент в Туитър
  • 4 user

    15 2 Отговор
    Виртуални пари, измислени преливания с милиарди, които никой не е виждал, но си ги разменят през банки, собственост на двама трима, фейсбуци, тиутове, ютуби, кликове, инфлуенсъри, никой не работи, всичко е виртуално - това е американската икономика днес ! Ресурси няма, злато няма, петрола свършва - вече харчат от резервите, работната ръка се увеличава и настъпва, балонът се пука ... Приземяване ... Така е при демократите ха ха
  • 5 Тоя психопат

    4 3 Отговор
    трябва да увисне на въжето.
  • 6 Вие

    0 6 Отговор
    Комунистите харесват Мъск. Болшевишки от.падъци.
  • 7 ComfortablyNumb

    3 5 Отговор
    Мъск е опасен идиoт. Вероятно след някоя година ще бъде кандидат за президент на партията на злото днес сплотена около злия клоун Тръмпи . Трагедията е че Мъск е либертарианец а мъсковите зомби в повечето случай клонят към демократите (защото са по младите и образовани) и пак ще гласуват за него, зомби сър. Америка има истински шанс да си избере президент от либертарианския култ и най накрая да и стане ясно колко е разрушителна тая утопия . На първо време идва махане на бана за злия клоун Трумпи да спами по Туитър ... Ако двете зли империи са тръгнали към небитието само се моля руската да е първа...
  • 8 Иванушка 🇷🇺

    3 2 Отговор
    Не мислите ли че Човечеството Агресира страшно напоследък ? От ляво и дясно всеки сипе заплахи, предупреждения, операции, санкции - да не би Извънземните да облъчват човечеството с някакви 5G вълни ? ))