Last news in Fakti

29 Април, 2022 15:00 843 0

В Испания разкриха финансовите параметри по трансфера на Рюдигер в Реал Мадрид

  • антонио рюдигер-
  • реал мадрид-
  • футбол-
  • трансфер

Трансферът вероятно ще бъде обявен официално след края на сезона, но се смята за сигурен

В Испания разкриха финансовите параметри по трансфера на Рюдигер в Реал Мадрид - 1
Снимка: БГНЕС

Испанското издание “Марка” посочи финансовите параметри по сделката по преминаването на Антонио Рюдигер в Реал Мадрид. Германският защитник ще се присъедини към “лос бланкос” през лятото със свободен трансфер, след като договорът му с Челси ще изтече на 30 юни. Трансферът вероятно ще бъде обявен официално след края на сезона, но се смята за сигурен.

Според “Марка” годишната заплата на Рюдигер на “Сантиаго Бернабеу” ще е 9 милиона евро. Това обаче далеч не е всичко, тъй като 29-годишният бранител ще получи и бонус за подписването на договора с “лос меренгес” на стойност 8 милиона евро. Той ще бъде изплатен на играча в рамките на четирите години по договора му с испанския гранд - по 2 милиона евро на сезон. Така, според “Марка”, германецът ще получи общо 44 милиона евро от новия си клуб, което е с 11 милиона по-малко от желаното от играча.

От испанското издание добавят, че комисионите по сделката са на стойност 15 милиона евро, така че цялостната инвестиция на Реал Мадрид е 59 милиона.

Пристигането на Рюдигер на “Бернабеу” ще подсили защитата на отбора в няколко отношения, отбелязва “Марка”. Той ще внесе опит и допълнителна поливалетност в отбраната, а освен това притежава и лидерски качества. В допълнение към това идването му от една страна ще увеличи конкуренцията в центъра на защитата, а от друга - ще даде възможност на австриеца Дейвид Алаба да играе по-често като ляв бек, или дори евентуално в халфовата линия, по треньорска преценка.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА