Last news in Fakti

30 Април, 2022 17:02 951 4

Чеферин не иска санкциите срещу руския спорт да тежат върху плещите на спортистите

  • александър чеферин-
  • уефа-
  • русия-
  • беларус-
  • украйна

Президентът на УЕФА обаче не предлага алтернатива за тях

Чеферин не иска санкциите срещу руския спорт да тежат върху плещите на спортистите - 1
Снимка: БГНЕС

Футболните клубове и национални формации на Русия и Беларус се превърнаха в обекти на най-тежките санкции в спорта, откакто Москва и Минск се обединиха срещу Киев за началото на най-голямата война в Европа от разцеплението на Югославия насам. УЕФА реши да извади всичките им отбори от своите състезания, а президентът Александър Чеферин и колегите му предстои да вземат по-дългосрочно решение в идните дни на тази тема.

Важно е да покажем добра воля и да покажем, че санкциите не целят да наранят руските спортисти или руския народ. Не бива спортистите да страдат“, каза Чеферин за официалния сайт на федерацията.

В резултат на войната шампионатът на Украйна бе прекратен преждевременно, докато вътрешните надпревари в Беларус и Русия продължават по план, макар и без да участват в европейските клубни турнири.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не иска, ама ЩЕ.

    4 4 Отговор
    И ние не искаме много работи, ама на Путин не му пука. Седи си в бункерчето и играе през мониторите на каунтърстрайк. Избива хора като в компютърна игра.
  • 2 Ами

    7 4 Отговор
    То по тая логика спортистите от кравария не трябва да участват никъде. Те постоянно са във война с някой.
  • 3 Били спрели руските канали ? Ха-ха-ха !

    1 3 Отговор
    Вижте Булсатком, телевизията, която купи Спас Русев, бивш шофьор на Стоян Марков - кандидат член на политбюро на ЦКна БКП. И двамата обитават Великобритания, а не в Ленинград. Братът на Милен Велчев - Георги Велчев е женен за дъщерята на Стоян Марков. Той има няколко огромни хотела по морето. Милен Велчев е представител на Внешторговбанк за България, известна и като Банката на КГБ. Спас Русев купи Виваков за 300 млн евро, а го продаде след време за 1.3 м лрд. евро на група, чиито управител е сърбин. А познойте чий агент може да е този сърбин ? Та да се върнем на Булсатком. По два канала текат руски филми, почти нонстоп. По друг канал от 1 година вървят непрекъснато сериите на филм за световния терорист и убиец - Ернесто Че Гевара. Сега схващате ли как стават нещата, другари путинисти?

    Коментиран от #4

  • 4 Е па

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Били спрели руските канали ? Ха-ха-ха !":

    Ти сега ли разбра че ни управляват бившите комунисти и родата им?!?!