Last news in Fakti

8 Май, 2022 21:00 1 269 1

Царско село запази шансове за спасение след класика над Пирин

  • царско село-
  • пирин благоевград-
  • футбол-
  • efbet лига

"Царете" се наложиха с 3:0 и така запазиха шансове за оставане в елита чрез бараж

Царско село запази шансове за спасение след класика над Пирин - 1

Царско село записа изключително важна победа над Пирин Благоевград в мач от 30-ия кръг на efbet Лига. "Царете" се наложиха с класическото 3:0 и така запазиха шансове за оставане в елита чрез бараж.

В герой за домакините се превърна таранът Венцислав Христов, който реализира две от попаденията, а третото бе дело на Реди Каса, който пък се разписа от дузпа през втората част. Станислав Костов, който не е вкарвал за Пирин от 27-ми ноември миналата година, реализира след почивката, но попадението му бе отменено заради засада.

Пирин вече осигури оставане в efbet Лига и днес игра единствено за честта си. За Царско село срещата бе от изключително сериозна важност с оглед на резултата, който се получи в първия мач от днешната програма между Ботев Враца и Локомотив София. Срещата във Враца завърши без победител - 1:1, а това означава, че Царско село и Ботев вече имат равен брой точки и ще водят люта битка за предпоследната позиция, която дава право на участие на бараж за оставане в efbet Лига.

Първият удар по посока една от двете врати дойде в 6-ата минута на срещата. Нападателят на гостите Станислав Костов получи на границата на наказателното поле отдясно и пробва изстреля с външен фалц, който обаче не затрудни вратаря на домакините и излезе в аут.

Резултатът в срещата бе открит в 11-ата минута. След много груба грешка на Николай Бодуров, който не успя да намери Дяков в центъра на терена, Пулиезе открадна топката и намери Венци Христов. Нападателят пое и напредна необезпокояван от никого, след което стреля от близо 25 метра фронтално срещу вратата и не сгреши. Христов реализира своя пети гол в последните шест мача за Царско село.

Голмайсторът на домакините отново показа своята класа в 19-ата минута, когато удвои за „царете”. След дълъг пас на десния фланг, Реди Каса овладя и с лекота се справи с Христофор Хубчев, преди да центрира в наказателното поле, където Христов овладя и без забавяне стреля в близкия ъгъл за 2:0.

Отборът на Стефано Макопи продължи да играе по-настоятелно и да бъде по-активният тим на терена. Домакините изцяло владееха инициативата, докато гостите от Благоевград продължиха да действат на контраатака. Шансовете им обаче бяха ограничени до минимум и трудно стигаха до наказателното поле на Ндиае.

Няколко минути преди почивката домакините стигнаха до пряк свободен удар на много удобна позиция пред наказателното поле на Пирин. С изпълнението му се нагърби Реди Каса, който стреля много технично, но Янко Георгиев успя да избие със сетни усилия в корнер.

През втората част домакините видимо намалиха темпото, а това помогна на футболистите на гостите да погледнат по-смело към противниковата врата. Благоевградчани стигнаха дори до попадение в 59-ата минута, но то бе отменено заради много тънка засада. След центриране от фал, Станислав Костов засече от въздуха, за да прати топката в мрежата на „царете”. Положението бе преглеждано повече от две минути с помощта на ВАР, но в крайна сметка то бе отменено заради засада. Станислав Костов не е вкарвал гол за Пирин от 27-ми ноември миналата година.

Всичко в мача бе решено в 70-ата минута, когато домакините стигнаха до дузпа, която бе реализирана от Реди Каса. Николай Бодуров събори безкомпромисно Жереми Петрис в наказателното поле, а с изпълнението на наказателния удар се нагърби Реди Каса. Полузащитникът на домакините стреля силно, и въпреки че Янко Георгиев хвана ъгъла и докосна топката, коженото кълбо все пак влетя в мрежата за 3:0.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Врачански фен

    4 1 Отговор
    Пирин трябва да ги изххвърлят от Първа лига. Продаден мач и то от старите муцуни начело с Бодуров.