Last news in Fakti

2 Юни, 2013 18:31 16 711 5

Дългоочаквано: Кобрата само на мач от Кличко

  • кубрат пулев-
  • кобрата-
  • поветкин-
  • ккличко-
  • боксьор
Дългоочаквано: Кобрата само на мач от Кличко - 1
Снимка: БГНЕС

Българският професионален боксьор в тежка категория Кубрат Пулев по всяка вероятност ще се срещне с победителя от мача за три световни титли между Владимир Кличко и Александър Поветкин, пише специализиран боксов сайт.

Мачът за трите световни титли в тежка категория между Кличко и Поветкин е насрочен за 5 октомври тази година, но двете страни не са подписали договор.

Кубрат Пулев през септември миналата година победи Александър Устинов и се класира за финала на квалификационния турнир на Международната боксова федерация (ИБФ).

Там той трябваше да се боксира с британеца Тайсън Фюри, но щабът на Фюри се отказа от този мач.

Според сведения на британската преса, щабовете на двамата британски професионални боксьори в тежка категория Дейвид Хей и Тайсън Фюри са близо до подписването на договор за провеждане на мач през месец август.

Британската преса напомня, че вчера щабът на Тайсън Фюри се е отказал от мача с европейския шампион Кубрат Пулев.

Победителят в него ставаше задължителен претендент за титлата световен шампион на ИБФ, принадлежаща на украинеца Владимир Кличко.

Според британската преса причина за отказа на щаба на Тайсън Фюри от мач с Кубрат Пулев е възможността за провеждане на касов бой с Дейвид Хей.

Именно заради отказа на Фюри, промоутърската компания Зауерланд, която представлява интересите на Кубрат Пулев, се надява, че той ще получи статуса на задължителен претендент и ще се боксира с победителя от мача Кличко - Поветкин.

Поветкин е редовният шампион на Световната боксова асоциация, докато украинецът е супершампион на същата организация. Сега Кличко, който държи още поясите на WBO, IBF и IBO, трябва да се бие с руснака, за да остане само един носител на пояса на WBA.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 петър петров

    1 0 Отговор
    България над всичко!
  • 2 aaaaa bbbbb

    1 0 Отговор
    uspeh na kobrata :) vqrvam 4e 6te go pukne:)
  • 3 Shmeker

    1 1 Отговор
    Абе такава статия се появява през 2-3 месеца.
  • 4 Симеон Тасев

    0 0 Отговор

    евала номер едно е и ще го докаже за пореден път
  • 5 хххххххххххх

    0 0 Отговор
    Не че не желая победа за Кобрата, но ще кажа както в текста на една песен: А дано, ама надали.