Last news in Fakti

23 Май, 2022 11:34 1 390 0

Мохамед Салах с впечатляващо постижение във Висшата лига

  • мохамед салах-
  • висша лига-
  • футбол-
  • ливърпул

Египетската звезда на Ливърпул стана едва четвъртият футболист в историята на Премиър лийг, който в един сезон е с най-много попадения и асистенции измежду всички играчи

Мохамед Салах с впечатляващо постижение във Висшата лига - 1
Снимка: БГНЕС

Мохамед Салах грабна индивидуалните трофеи за топреализатор (23 гола) за сезона във Висшата лига и за №1 по асистенции (13). Така египетската звезда на Ливърпул стана едва четвъртият футболист в историята на Премиър лийг, който в един сезон е с най-много попадения и асистенции измежду всички играчи. Преди него това постигат Хари Кейн (сезон 2020/21), Джими Флойд Хаселбанк (1998/99) и Анди Коул (1993/94).

В добавка към това Салах вече има 3 "Златни обувки" за топреализатор във Висшата лига и само един футболист е с повече (4) - френската легенда на Арсенал Тиери Анри.

В неделя Салах вкара гола за 2:1 при победата на Ливърпул с 3:1 срещу Уулвърхамптън на "Анфийлд" в последния кръг на английското първенство. Въпреки че тимът на Юрген Клоп събра 92 точки, шесткратният клубен шампион на Европа остана втори в крайното класиране, на точка зад първенеца Манчестър Сити.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА