Last news in Fakti

1 Юни, 2022 18:18 5 258 3

Фитнес мамче ни показа най-честите грешки при изпълнението на планк (ВИДЕО)

  • меган руп-
  • фитнес

Американката изглежда, че знае какво прави

Фитнес мамчето Меган Руп идва на помощ за всички онези от вас, които не са сигурни, че правят планкове по правилния и ефективен начин. Тя публикува в социалните мрежи видео, в което обяснява най-честите грешки и показа как да ги коригираме.

Първата грешка обичайно е свързана с позицията на ръцете. Те винаги трябва да са точно на нивото под раменете, за да имаме възможно най-стабилната поза.

Друга честа грешка е извиването на гръбнака. Особено важно е го държим изправен, защото еволюцията все още не е достигнала до онзи момент, в който прешлените да спрат да ни болят при продължително натоварване.

И третата грешка е, че хората обичат да разгъват максимално движението на ставите си, когато съчетават планка с кикове назад. По-важното е движението да бъде плавно, отколкото продължително, така че свийте малко градуса в името на по-ефективната тренировка.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кьорав смок

    4 2 Отговор
    Напротив,гръбнакът трябва да бъде извит и задницата нагоре. За да бъдат по достъпни точките за тренировки.
  • 2 така така

    2 2 Отговор
    планкове кикове ква е тая простотия да не сме в алабама или някъде в грубата британия
  • 3 Дъска

    1 1 Отговор
    “Дъска” се казва на български. Айде, стига с това безумно заменяне на хубави български думи с английски в резултат на американско влияние. Като напр. “куратор” вместо “уредник”.