Last news in Fakti

7 Юни, 2013 12:39 1 106 0

Джокович със закана към Надал

  • надал-
  • джокович-
  • ролан гарос
Джокович със закана към Надал - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Новак Джокович е убеден, че ще успее да победи "краля на клей" Рафаел Надал в полуфиналния сблъсък на Ролан Гарос. Сърбинът и номер 1 в света не е печелил единствено тази надпревара от турните в Голямия шлем, докато Надал е седемкратен шампион в Париж.
 
"Ще изляза на корта с увереност. Знам какво трябва да направя, за да го победя. Играх срещу него в Монте Карло. Направих фантастичен мач и знам как да го победя''. 
 
Досега двамата най-добри тенисисти в света в момента са се срещали общо 34 пъти. Испанецът има предимство с 19 победи срещу 15 в полза на Джокович. На клей пък надмощието на Надал е смазващо - 12:3. Логично испанецът смята, че отново ще играе финал във вторния турнир по тенис от Големия шлем за годината.
 
"В тези мачове, ако не се възползваш от открилите се възможности, си в голямо затруднение. Смятам, че изиграх великолепен сет в Монте Карло. Единственото лошо нещо бе, че не го спечелих".
 
Надал показа, че някои специалисти бързо го отписаха от играта заради лечението на контузията му, продължило седем месеца.
 
''Мога да играя с по-малко напрежение, защото знам откъде идвам. Старая се да играя най-добрия ми тенис. Последното, което ме интересува е кой е фаворит", коментира Надал.
 
На финала на Ролан Гарос победителят от този сблъсък ще се изправи срещу Жо-Вилфред Цонга (Франция) или Давид Ферер (Испания).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА