Last news in Fakti

7 Юни, 2013 15:14 1 038 0

Феновете на ЦСКА: Запазете историята!

  • ганчев-
  • декларация-
  • фенове
Феновете на ЦСКА: Запазете историята! - 1
Снимка: БГНЕС
Феновете на ЦСКА от обединението "Офанзива" излязоха с декларация, с която подкрепят евентуалния бъдещ нов собственик на клуба Гриша Ганчев и го призовават да запази историята на клуба.  Според Ганчев пред ЦСКА има три варианта: първи - клубът да фалира и да започне от "А" окръжна група, втори - да се намери благодетел, който да покрие дългове в размер на около 35 милиона лева. Третият вариант е сливане на ЦСКА с отбора на Литекс.
 
Ето и декларацията на феновете от най-голямата фенфракция на ЦСКА "Офанзива", публикувана във Фейсбук:
 
Армейци, на прага сме на съдбоносни промени за нашия любим клуб. Лошото управление, не само през последните пет години, но и в дълги периоди преди това, постави ЦСКА в изключително трудно положение - не само финансово, но и организационно. 
 
"Офанзива", от самото си създаване, ясно е изразявала позицията си, че в клуба са нужни генерални промени. Но те трябва да бъдат не само на собствениците, но и в начина на управление, защото през годините видяхме как собствениците се сменят..., а проблемите остават едни и същи и дори се задълбочават.
 
В последните няколко дни най-сетне се появи надежда, че нещата за клуба ще поемат в по-добра посока. Прокраднаха се обаче варианти, които сме убедени, че никой Армеец не би искал да станат реалност. Да загубим историята на нашия велик клуб е недопустимо, защото тя не се измерва само в титли, купи и суха статистика. 
 
Тя е всеки един миг, който многобройните привърженици са изживели и пазят в сърцата си. Не можем просто да приемем, че всичко, което тези хора са обичали, изведнъж спира да съществува, макар и на хартия. 
 
ЦСКА винаги трябва да бъде приемник на онзи клуб, който е поставял на колене европейски грандове, а противниците са треперели само при вида на Армейската публика. 
 
Историята няма цена - в последните години на тотална комерсиализация на футбола видяхме много примери за отбори, които с пари се опитаха да си купят място на футболната карта и в сърцата на феновете. Но тези опити ясно показаха, че това е невъзможно - десетилетия са необходими, за да се изградят традиции и история.
 
Радостни сме, че най-сетне се намери човек, в лицето на г-н Гриша Ганчев, който има желание да помогне на ЦСКА да излезе от трудното положение. С инвестициите си във футбола, а и в българския спорт като цяло, той е доказал, че има възможностите да изгради един правилно работещ и успешен клуб. 
 
Разчитаме, че той ще направи и невъзможното историята и успехите на ЦСКА да останат непокътнати, при евентуална смяна на собствеността. Без това условие всички усилия ще бъдат напразни, защото ЦСКА няма да е ЦСКА, който сме обикнали като деца и който нашите бащи и дядовци са подкрепяли. 
 
Един клуб е силен не само заради парите и светлото бъдеще пред себе си, но и заради славното минало зад гърба си. Убедени сме, че ако бъде изпълнено това условие и с подходящо управление и финансиране, няма да са далеч дните, когато ЦСКА ще бъде онзи отбор, който всички ние искаме да видим".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА