12 Юни, 2022 17:14 2 403 3

Анонимник отвя следващия номер 1 при мъжете

  • тим ван райтховен-
  • данийл медведев-
  • тенис

Нидерландецът Тим ван Райтховен лиши Данийл Медведев от трофей за малко повече от час

25-годишният нидерландски тенисист Тим ван Райтховен хвърли голямата бомба в тениса, след като отвя Данийл Медведев с 6:4, 6:1 във финала на турнира в Хертонгенбош.
Руснакът все още е без трофей този сезон, макар от понеделник да се качи на първата позиция в световния тенис, предава blitz.bg/sport.

Опонентът му (номер 205 в ранглистата) имаше само един загубен мач на ниво АТП, но получи покана за Хертонгенбош и помете всичко по пътя си - Ебдън Ван Райтховен, Тейлър Фриц, Юго Гастон и Феликс Оже-Алиасим.

Ван Райтховен поведе с 2:0 в първия сет, след което Медведев взе медицински тайм аут заради кръвотечение от носа. Руснакът върна пробива, но загуби решителния десети гейм, с което и сета с 4:6.

Във втория сет Медведев беше пометен с 5:0 за 20 минути. В последния гейм руснакът поведе с 40:0, но се измъчи преди да го спечели. Нидерландецът завърши сета и мача по шампионски с гейм на нула за крайното 6:1 в сета.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Христо Христов

    5 1 Отговор
    Медведев, намали алкохола, че ще броиш бели мечки в Сибир...

    Коментиран от #2

  • 2 Защо ватниците

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Христо Христов":

    Не са изритани от тениса,както в другите спортове?
  • 3 хаберих

    0 0 Отговор
    Нормално е,идат нови,талантливи тенисисти,не може все едни и същи да са шампиони толкова години. Старите си отиват в пенсия,идат новите,така е в живота.