Last news in Fakti

11 Юни, 2013 12:14 1 239 0

Родната „А“ група по TV7, БНТ остана на сухо

  • телевизия-
  • предаване-
  • а група-
  • първенство
Родната „А“ група по TV7, БНТ остана на сухо - 1
Снимка: БГНЕС

Мачовете от родната „А“ група за сезон 2013/2014 ще се излъчват единствено по каналите на TV7. Телевизионните права са дадени на TV7 и News7. Ако те решат, могат да си партнират с други медии и телевизии (като БНТ), но това е почти невъзможно. Това стана ясно на пресконференция, на която присъстваха президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, изпълнителният директор на TV7 Николай Бареков, Тодор Батков, Кирил Домусчиев, Миляна Велева и Атанас Караиванов, който е шеф на фирмата, притежаваща правата за излъчване на първенството „Футбол Про Медия“. Договорът е за три години, а според информацията общата сума, която клубовете ще получат, възлиза на 15 милиона лева.

„Аз съм доволен, че успяхме преди първенството да знаем коя телевизия ще излъчи родната „А“ група. Договорът е за 3 години“, каза президентът на БФС Борислав Михайлов.

„Благодаря на г-н Бареков. Доволен съм, че рейтингът на „А“ група е по-висок от този на Английската висша лига и другите първенства, излъчвани у нас. Надявам се , че ресурсът, който ще влезе в клубовете, ще спомогне те да се развиват“, каза собственикът на шампионите Лудогорец Кирил Домусчиев.

Основното предимство на този договор е, че всички мачове ще бъдат излъчвани по телевизията. Ще се създаде нов спортен канал – Sport7, който ще даде възможност всички играещи отбори да бъдат наблюдавани на живо.

„Най-гледаните спортни събития са мачовете от „А“ група. Пазарният дял е между 30 и 40 процента. Финалните мачове на Левски и Лудогорец постигнаха рекордни рейтинги. За мен като патриот и фен на българския спорт е важно, че парите ще отидат в българските отбори. Реал (Мадрид) и Арсенал са достатъчно богати“, каза изпълнителният директор на TV7 Николай Бареков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА