Last news in Fakti

11 Юни, 2013 21:33 3 353 0

Пеле: Финалът ще е Бразилия - Германия

  • пепе-
  • бразилия-
  • германия-
  • мондиал 2014
Пеле: Финалът ще е Бразилия - Германия - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Бразилската легенда Пеле прогнозира финала на Мондиал 2014. В интервю за германския сайт sport1.de трикратният световен шампион прогнозира, че Селесао и Маншафта ще спорят за отличието.
 
"От всички отбори, които съм гледал в последните години, Германия и Испания са тези, които са ме впечатлили най-силно. Навярно ще видим финал между Германия и Бразилия на световното първенство догодина", сподели Пеле.
 
"С кого бих гледал финала? С моя приятел Франц Бекенбауер, навярно и с Уве Зеелер. Ще е страхотно Германия и Бразилия да бъдат на финала, но моята родина трябва да спечели."
 
"Но сега сериозно - Бразилия има на разположение една година, за да се подготви добре за световното първенство, купата на Конфедерациите трябва да бъде използвана. Тимът трябва да се обиграе. Германия има страхотен колектив и функционира много по-добре като отбор. В германския национален отбор има футболисти с опит, като Бастиан Швайнщайгер. Това, което ми харесва много повече е сплотеността на тима. Бундестимът има добра смес от опитни и млади футболисти."
 
"В германския тим не изпъква даден футболист, защото най-важен е отборът. В бразилския национален отбор е различно. Ние имаме много добри индивидуалисти, които играят в най-добрите европейски отбори, но не разполагаме с толкова добър отбор като Испания или Германия."
 
"Трансферът на Неймар в Барселона бе тъжна история от гледна точка на Сантош, защото най-добрият ни футболист си тръгна. Но за Неймар това бе много важно. Нивото на футбола в Европа е е просто по-високо от това в Бразилия. За него е важно да трупа опит. В моята родина имаме три големи събития - купата на Конфедерациите, световното първенство по футбол и Олимпийските игри. Вече дойде времето, в което Бразилия може да се представи на света."
 
"Изключително важно е да постигнем добра организация, да няма насилие по време на тези състезания. Трябва да бъде голям спектакъл, това е най-важното", завърши своето изказване Пеле.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА