Last news in Fakti

21 Юни, 2022 10:01 1 157 14

Транссексуални плувци няма да могат да се състезават свободно при жените

  • транссексуални-
  • плуване-
  • жени

Това реши Международната федерация по плувни спортове

Транссексуалните плувци няма да могат да се състезават свободно при жените. Това реши Международната федерация по плувни спортове (FINA), предаде bTV.

На последното заседание 71% от 152 членове на световната централа са заявили, че не са съгласни в дисциплините при дамите участие да взимат атлети, родени като мъже. Все пак за тях има "вратичка". Ако докажат, че са завършили прехода си от единия в другия пол преди 12-годишна възраст, няма да има проблеми да се съревновават с дамите.

Отделно от FINA обмислят създаването на "отворена" дисциплина, в която въпросните трансджендър плувци ще могат да мерят сили само с желаещите дами.

Разискването на казуса беше наложително след като Лиа Томас, родена като Уил Томас, подобри редица рекорди в САЩ. Тя е кадър на университета в Пенсилвания и плува в свободния стил. След зашеметяващото представяне на трансджендър плувкинята, нейните конкурентки повдигнаха дискусия и поискаха да ѝ бъде забранено да участва наравно с тях.

Темата за трансджендър атлетите беше повдигната преди олимпийските игри в Токио през 2021 г. Тогава първоначално до участие в надпреварата по вдигане на тежести при дамите беше допусната Лорел Хъбард, родена като мъж, а след това организаторите решиха да не я включват в разпределението на отличията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Ставри

    13 1 Отговор
    При мен ще е разрешено
  • 2 бай Кольо

    10 1 Отговор
    Да не правят "ножички"ли?

    Коментиран от #3

  • 3 Капитализъм

    19 1 Отговор

    До коментар #2 от "бай Кольо":

    ...в действие!!! Ненормалното ни се представя за нормално!!!
  • 4 Сатанистите се

    14 1 Отговор
    подиграват с човечеството

    Коментиран от #11

  • 5 Пич

    23 0 Отговор
    Това , гейове да заявяват , че са жени , и да се състезават наравно с тях , е толкова долно , кално , и нищожно , че само прендергастки мозък може да го измисли !!!
  • 6 Бял хетеросексуален мъж

    18 0 Отговор
    Разумът започна да се завръща! Това беше едно от най-несправедливите неща към жените спортистки, да допускат такива псевдо жени да се състезават наравно с тях и да "подобряват" рекорди. За пореден път реалността побеждава джендърската псевдонаука на днешните нови Лисенковци. Жените и мъжете не сме равни и еднакви, едните могат едно, другите друго. Ако всеки приеме природата си и се държи в съответствие с нея, двата пола чудесно се допълваме и подкрепяме. Като мъж твърдо подкрепям решението, за да се радваме на женските успехи в спорта, които струват много труд и лишения на дамите.
  • 7 сороснерес

    8 2 Отговор
    Колко жалко..и това било демокрация.Направете 32 басейна за всеки пол по един..така ще бъдем в крак с времето..ПП.. продължаваме с предателите..
  • 8 Ристо Спортисто

    13 0 Отговор
    Транссексуалните да се състезават в състезания за транссексуални. Те нямат място при нормалните мъже и жени.
  • 9 ДА ИЗМЭТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    11 0 Отговор
    Трябва да се провеждат състезания за мъже, жени
    и отделна категория за всякакви други боkLYци...
  • 10 111

    7 0 Отговор
    Правилно решение!
  • 11 3-ти принцип

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Сатанистите се":

    Подигравайте се и вие с тях!
  • 12 общо имат

    3 0 Отговор
    3-ят пол -само по хълката! По номерата-1,2,3 !А над горе-Кофа!
  • 13 Днес

    6 0 Отговор
    Браво а сега и за всички други спортове.
  • 14 консерва

    3 0 Отговор
    Тези транс еди какви си обиждат открито жените. Ако аз съм жена,ще ги анатемосвам всеки ден!