Last news in Fakti

30 Юли, 2022 09:49 3 071 0

България загуби драматично

  • баскетбол-
  • българия-
  • юноши-
  • босна и херцеговина

В редовното време мачът завърши 80:80

Националният отбор на България по баскетбол допусна драматична загуба с 89:90 след продължение от Босна и Херцеговина в първия си мач от група "В" на европейското първенство по баскетбол за юноши до 18 години, дивизия "В", което се провежда в Плоещ, Румъния.

В редовното време мачът завърши 80:80, като България навакса изоставане от 10 точки в последната четвърт. В продължението българите водеха с 89:88 до самия край, но кош на Афан Търнака със сирената донесе успеха на босненците, предаде БТА.

Най-резултатен в селекцията на Даниел Клечков бе Илиян Пищиков, който завърши с 30 точки. Още 15 прибави Михаил Гавазов. За Босна и Херцеговина Марко Буха вкара 23 точки, а 19 добави героят Търнака. В следващия си мач от европейското първенство, който е в събота, България играе с Косово.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА