Last news in Fakti

10 Август, 2022 14:30 1 794 0

Пред микрофона на Христо Стоичков застана Златния мустак

  • христо стоичков-
  • златния мустак-
  • футбол-
  • ривелиньо

Ривелиньо бе обявен от Пеле за "най-добрият ляв крак във футбола"

Пред микрофона на Христо Стоичков застана Златния мустак - 1
Снимка:

След Ромарио и Бебето, пред микрофона на Христо Стоичков застана една митична фигура от по-далечните времена - Ривелиньо, който бе обявен от Пеле за "най-добрият ляв крак във футбола". Двамата донесоха световната титла на Бразилия през 1970 г.

Ривелиньо, който е наричан в родината си Златния мустак, ще остане в историята и с финта "еластико" - любим на някои от най-големите футболисти и до днес.

"Благодаря, сеньор Ривелиньо, че отвори вратите на дома си за мен.Ние, левачките, се намираме!", написа Стоичков в социалните мрежи.

Двамата разговаряха в дома на легендата в Рио, а Камата му подари фланелка на България от САЩ 1994. Ривалдиньо му върна жеста с екип на Бразилия от 70-те.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА