Last news in Fakti

11 Август, 2022 15:00 1 735 0

Дионтей Уайлдър се завръща на ринга

  • дионтей уайлдър-
  • робърт хелениус-
  • бокс-
  • спорт

Бронзовият бомбардировач ще се изправи срещу Робърт Хелениус

Дионтей Уайлдър се завръща на ринга - 1
Снимка:

Бившият шампион в тежка категория Дионтей Уайлдър се завръща на ринга на 15 октомври. Бронзовият бомбардировач ще се изправи срещу Робърт Хелениус. Срещата им ще бъде в Ню Йорк, САЩ обяви ESPN.

Уайлдър не се е боксирал откакто загуби два пъти поред от Тайсън Фюри през 2020 и 2021 г. Това са единствените загуби в професионалната му кариера. Имаше слухове, че американецът ще се оттегли от бокса, но това няма да се случи все още.

Последната победа на Бронзовия бомбардировач е от 2019 г. когато победи Луис Ортис с нокаут в седми рунд, за да вземе титлата на WBC. Хелениус също не е излизал на ринга отдавна. Последният му бой бе във вечерта на дуела между Уайлдър и Фюри, когато победи Адам Ковначки с нокаут в шести рунд. Това бе втора поредна победа срещу Ковначки и рекордът му в момента е 31 победи и 3 загуби.

Според информацията на ESPN във вечерта, в която ще се боксират Уайлдър и Хелениус ще има мач и за Франк Санчес. Слуховете са, че мястото на боя ще е Барклис Сентър в Бруклин, където Уайлдър има 4 победи в кариерата си.

Бронзовият бомбардировач ще бъде сериозен фаворит в боя, макар Хелениус да е побеждавал бивши световни шампиони три пъти.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА