13 Август, 2022 10:58 843 0

Националният ни отбор по баскетбол загуби от Чехия

  • баскетбол-
  • българия-
  • чехия-
  • спорт

В чешкия град Пардубице тимът ни отстъпи на домакина Чехия с 60:93

Националният ни отбор по баскетбол загуби от Чехия - 1

Мъжкият национален отбор на България загуби първата си контрола това лято. В чешкия град Пардубице тимът ни отстъпи на домакина Чехия с 60:93. Домакините доминираха на терена през целия мач и не оставиха съмнение, че в момента са по-силният отбор.

България бе без Александър Везенков, Йордан Минчев, Константин Костадинов и Дий Бост, а участие не взе и Павлин Иванов. В отбора първите си мачове записаха Иван Алипиев и Дейвид Кравиш. За Чехия блестяха Ян Весели и Томаш Саторански.

Двубоят е част от тристранен турнир, като в събота нашите ще премерят сили с Хърватия. Иван Алипиев бе най-резултатен за България с 13 точки, като овладя и 7 борби за 30 минути на паркета – най-много от отбора ни. Дейвид Кравиш завърши с 9 точки, а по 8 добавиха Чавдар Костов и Емил Стоилов.

За Чехия Патрик Ауда бе над всички с 16 точки. По 10 реализираха Ондържей Балвин и Вит Крейчи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА