13 Август, 2022 22:58 1 096 1

Берое се добра до точката срещу Ботев Пд с гол в продълженията

  • берое-
  • ботев пловдив-
  • футбол

Антоан Бароан откри резултата в 50-ата, но Абубакар Тунгара изравни в добавеното време на мача

Берое се добра до точката срещу Ботев Пд с гол в продълженията - 1
Снимка: beroe.bg

Берое се добра до равенство 1:1 при домакинството си на Ботев Пд в мач от 6-ия кръг на efbet Лига. Антоан Бароан откри резултата в 50-ата, но Абубакар Тунгара изравни в добавеното време на мача.

Срещата стартира под дъжда в Стара Загора, а първият хубав шанс бе на сметката на Ботев. В четвъртата минута домакините сбъркаха при изнасянето на топката, което позволи на Самюел Супрайен да отнеме, след което изведе в наказателното Елвис Ману, а бившият играч на Лудогорец шутира по тревата, но на сантиметри от лявата греда на Иван Караджов.

В първите минути играчите на гостите опитаха да наложат натиск и по-често се задържаха в половината на Берое. В 15-ата минута Роеи Херман отправи много интересен изстрел от централния кръг, като опита да прехвърли Караджов, но топката премина над напречната греда.

"Заралии" се посъбудиха и на свой ред опитаха да организират атаки към съперниковата врата, като на няколко пъти центрираха топката в наказателното поле на Ботев след корнери или свободни удари, но до сериозни опасности за Хидайет Ханкич така и не се стигна.

В 33-ата минута Серкан Юсеин центрира отляво в наказателното поле, а на далечната греда Димитър Стоянов овладя и шутира силно, но над вратата.

Две минути по-късно гостите разиграха през центъра, а Реда Рабей опита удар пред дъгата на наказателното поле, но топката премина покрай лявата греда на Караджов.

В 39-ата минута Симеон Мечев чукна леко топката за Юсеин от свободен удар от сериозна дистанция, а последният шутира силно, но и много неточно.

Минута след това Ботев имаше чудесен шанс да открие резултата. Рабей изведе Ману отляво в наказателното поле, а нападателят финтира Стилиян Николов и след това шутира в близкия ъгъл, но Караджов изби в ъглов удар. След центрирането от корнера Роберто Пунчец отклони на първа греда топката в тялото на Николов и тя се запъти към вратата на Караджов, който обаче успя да реагира и да спаси. Впоследствие топката беше изчистена.

Три минути преди края на първата част Ханкич не успя да избие по най-добрия начин топката след центриране от корнер, което позволи на Стив Траоре да стреля в наказателното поле, но високо над вратата.

Пет минути след началото на второто полувреме Ботев успя да открие резултата. Рой Херман беше изведен на десния фланг, нахлу в наказателното поле и преодоля последователно Димитър Пиргов и Рука, след което стреля, но Караджов изби. Последва добавка обаче на връхлитащия в пеналтерията Бароан, който реализира във вратата с хубав удар - 0:1.

В 55-ата минута гостите бяха много близо и до второ попадение. Рабей комбинира на десния фланг с Херман, който влезе навътре, нагласи си топката и отправи чудесен фалцов удар с левия крак пред наказателното поле, а топката се отби от дясната греда на „замръзналия“ на място Караджов.

Три минути след това Димитър Стоянов реши да стреля от далечна дистанция и бе точен, но право в ръцете на Ханкич. Това бе и първият точен изстрел за домакините.

В следващите минути домакините взеха превес и на няколко пъти застрашиха вратата на своя опонент след статични положения, но така и гол не падна.

Дванадесет минути края на редовното време пред Дилан Мартенс се откри сериозна пролука за изстрел фронтално срещу вратата в дъгата пред наказателното поле, но Караджов внимаваше и изби в корнер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трябвало е

    4 0 Отговор
    да го отменят, а сега само с 1 точка са за Б група