Last news in Fakti

14 Август, 2022 10:27 4 041 0

Шампионката по ски алпинизъм загина в планината

  • адел милоз-
  • спорт-
  • планина-
  • загинала-
  • ски алпинизъм

Причината за трагедията все още не са установени

Шампионката по ски алпинизъм загина в планината - 1
Снимка: БГНЕС

Френски спасители откриха телата на две жени на един от склоновете на Монблан в близост до община Шамони. Регионалният вестник Le Dauphiné съобщи, че една от загиналите е 26-годишната световна шампионка по ски алпинизъм Адел Милоз.

Причината за трагедията все още не са установени. По предварителна информация жената се е изкачвала по стандартния маршрут до връх Пен (Peigne), който се смята за класически и не особено опасен, като е била придружавана от инструктора си. Сигналът за тревога е подаден от туристи, които са се изкачили до върха в петък следобед. Наложило се е спасителите да ги евакуират, тъй като заради преживения психологически шок те не били в състояние да слязат самостоятелно. Започнало е разследване.

Адел Милоз спечели две победи на Световното първенство по ски-алпинизъм през 2017 г. в спринта и индивидуалната надпревара, спечели спринта на Европейското първенство през 2018 г. и беше трикратна златна медалистка на шампионата на Франция през същата година. На 15 август родената в Савоя млада жена трябваше да положи изпит за планински водач в Националното училище по ски и алпинизъм (ENSA) в Шамони.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА