Last news in Fakti

18 Август, 2022 09:59 951 2

Рафаел Надал отпадна твърде рано в Синсинати

  • рафаел надал-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • борна чорич

Рекордьорът по титли от “Големия шлем” отстъпи с 6:7(9), 6:4, 3:6 на хърватина Борна Чорич

Рафаел Надал отпадна твърде рано в Синсинати - 1
Снимка: БГНЕС

Рафаел Надал отпадна още във втория кръг на турнира от сериите “Мастърс” в Синсинати. Рекордьорът по титли от “Големия шлем” отстъпи с 6:7(9), 6:4, 3:6 на хърватина Борна Чорич и не можа да се завърне на корта с успех, след като контузия го принуди да се откаже от полуфиналния сблъсък на “Уимбълдън” срещу Ник Кирьос.

По ирония на съдбата, Чорич също напусна “Уимбълдън” с травма, а днешната победа бе едва пета за него от март насам, когато се възстанови от операция на рамото. Бившият номер 12 в световната ранглиста показа, че постепенно навлиза във все по-добра форма и след близо три часа игра подчини Надал. В следващия кръг хърватинът ще срещне Роберто Баутиста-Агут.

В драматичния първи сет се стигна до тайбрек, като и двамата тенисисти отразиха по два сетбола, а Надал сбърка воле на мрежата при 6:5 в своя полза. Последва и двойна грешка на испанеца, след което Чорич се възползва от третата си възможност да затвори сета.

Двубоят беше прекъснат за около час заради дъжд при 5:4 за Надал. Матадора бързо се съвзе след загубения сет и един пробив му беше напълно достатъчен, за да спечели втората част с 6:4 и да изравни резултата.

Чорич вдигна нивото на представянето си в решаващия трети сет и проби за 4:2, като до края не изпусна инициативата и загуби само една точка на свой сервис. По този начин хърватинът вече има положителен баланс срещу Надал с три победи в петте двубоя помежду им.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ръфа пиидал

    1 2 Отговор
    ама бустери има ли ?
  • 2 Николай Петров

    2 0 Отговор
    Рафаел Надал е велик шампион.