Last news in Fakti

22 Август, 2022 14:15 1 073 6

Джокович с все по-малки шансове за участие на US Open

  • новак джокович-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • us open

Трикратният шампион от надпреварата продължава да се надява, че в последния момент правилата за влизане на територията на САЩ ще се променят

Джокович с все по-малки шансове за участие на US Open - 1
Снимка: БГНЕС

Все по-малки са шансовете пред бившия номер 1 в света Новак Джокович да участва на Откритото първенство на САЩ, което започва точно след седмица. Трикратният шампион от надпреварата продължава да се надява, че в последния момент правилата за влизане на територията на САЩ ще се променят, но изглежда, че това няма да стане навреме, за да може сърбинът да играе на турнира от "Големия шлем".

Към момента в САЩ чужди граждани могат да влязат, само ако са ваксинирани срещу Covid-19. По-рано този месец Американският център за контрол и превенция за болестите (CDC) разхлаби превантивните мерки в страната, свързани с карантината и носенето на маска, като обяви, че впоследствие това ще се случи и с ограниченията по границата. Това даде надежда на Джокович, че той все пак ще може да играе в Ню Йорк, но десет дни по-късно промяна в ситуацията няма, а прозорецът пред сръбския тенисист е почти затворен, тъй като жребият за надпреварата ще се тегли в четвъртък, 25 август.

В същото време за ограничителните мерки напомниха и организаторите на турнира от "Големия шлем" в обръщение към желаещите да гледат на живо надпреварата:

"На този етап към зрителите няма изискване да показват сертификат за ваксинация, но е важно да се отбележи, че пристигащите от чужбина трябва да бъдат напълно ваксинирани, за да могат да влязат в САЩ".

Новак Джокович пропусна Аустрелиън Оупън в началното на годината по същата причина, след което отпадна в четвъртфиналите не Ролан Гарос и спечели титлата от Уимбълдън - негов 21-ви триумф в Големия шлем. По всичко изглежда, че той няма да може да добави още една титла към колекцията си на US Open.

Откритото първенство на САЩ ще се проведе в периода 29 август - 11 септември, следващите няколко дни ще решат бъдещето на Джокович и дали той ще взе участие в събитието. Все още не е изгубено всичко за сърбина.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Делю Хайдутин

    15 6 Отговор
    Голем мъж.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 АБВ

    7 16 Отговор
    Никаква аванта за тоя.
  • 4 д-р Мушков 4-и км

    4 0 Отговор
    Да заведе едно дело срещу америкаската администрация. Той ги може тия работи :)
  • 5 Динко Гоцев

    5 0 Отговор
    Няма надежда за Джокович да играе на US Open.
  • 6 Браво, пич

    1 2 Отговор
    С парите си можеше да си купи сертификат, но не го направи.