Last news in Fakti

7 Септември, 2022 13:57 1 887 0

Разкриха пълни подробности около договора и заплатата на Левандовски

  • роберт левандовски-
  • барселона-
  • футбол-
  • договор-
  • заплата

Дебютът му за тима в Шампионската лига ще е тази вечер срещу Виктория (Пилзен)

Разкриха пълни подробности около договора и заплатата на Левандовски - 1
Снимка: БГНЕС

Каталунското радио "Кадена Сер" изнесе пълни подробности около заплатата на Роберт Левандовски. Футболист №1 в света за последните две години е новият лидер на Барселона, който не спира да бележи голове. Дебютът му за тима в Шампионската лига ще е тази вечер срещу Виктория (Пилзен).

В първата от четирите години договор Барселона ще плати на Левандовски 10 милиона евро нето. През втората заплатата става 13 милиона, в третата стига до 16. А най-куриозното - във финалния четвърти сезон възнаграждението на голмайстора ще падне отново на 10 милиона. Причина за намалението е фактът, че тогава полякът ще е на 37.

Докато играеше в Байерн, Левандовски получаваше бруто 26 милиона евро. Баварците обаче му предложиха договор само за още две години и това е било един от поводите да иска да тръгне към "Камп Ноу". Сега в "Барса" нападателят е едва седми по заплата със 192 300 евро нето седмично. На първо място е Осман Дембеле - 343 000 евро.

Каталунският клуб е включил и застраховка "старост" при Левандовски. Ако преди началото на четвъртата година от договора, тялото му вече не издържа, то контрактът може да бъде прекратен еднолично от Барселона.

Това ще се случи и ако Лева изиграе по-малко от 55 процента от мачовете в предната кампания. В този момент такава опасност не се вижда. Левандовски игра в първите четири мача на Барселона и вкара пет гола.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА