Last news in Fakti

7 Септември, 2022 19:42 2 372 12

Изключват бокса от Олимпийските игри заради „черно тото“

  • бокс-
  • олимпийски игри-
  • лос анджелис 2028

Една от най-обичаните дисциплини няма да бъде част от турнира в Лос Анджелис

Изключват бокса от Олимпийските игри заради „черно тото“ - 1
Снимка: Shutterstock

Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 г. няма да включват бокса. Това обявиха от Международния олимпийски комитет (МОК), цитирани от DAZN.

Причината за радикалното решение е едно разследване на Международната боксова асоциация (AIBA) след Игрите в Рио де Жанейро през 2016 г., в което са доказани случаи на „черно тото“ в аматьорския бокс.

Твърди се, че цели 11 битки от онзи шампионат са били манипулирани. Най-големият подкуп сред тях е $250 хил. за изхода на двубоя между Отгондалаи Дорнямбу от Монголия и Софиан Умиха от Франция.

МОК иска да гарантира честността в дисциплините, които организира, и това е причината, за да се обсъжда едно толкова радикално решение.

Фигури от ранга на Антъни Джошуа, Кейти Тейлър, Олександър Усик и Василий Ломаченко днес може да блестят на професионалния ринг, но кариерите им минават през олимпийски титли в своите категории.

Боскът не е зачеркнат окончателно от Олимпийските игри, но се очаква да настъпят някои много сериозни промени, които да гарантират честното провеждане на мачовете.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слънчев вятър

    15 4 Отговор
    Това е косвено доказателство за деградацията на американския олимпийски бокс.
  • 2 Съдията Дред

    22 6 Отговор
    Изхвърлят всички спортове, в които краварите нямат успехи. Вече изхвърлиха вдигането на тежести, сега и бокса.
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 2 Отговор
    ПРАВИЛНО
  • 4 Слънчев вятър

    8 5 Отговор
    Хиляди спортисти от Азия, Африка и Латинска Америка са лишени едновременно от олимпийски статус и парче хляб. Бурни аплодисменти.
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 1 Отговор
    ИЗВИНЕТЕ но и в ФУТБОЛЪТ има ЧЕРНО ТОТО ПРИМЕР у нас БЪЛГАРИЯ ЕСТОНИЯ 3 на 3 това го уредиха БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ перуката И КОЦЕ МАЦА а БОБИ МИХАЙЛОВ съсипа БГ ФУТБОЛЪТ
  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    17 2 Отговор
    Олимпийски игри без спортовете основали Олимпийското движение‼️
    Шампионска лига с отбори НЕшампиони ‼️
    Вече " Совите не са това което са !"‼️

    Коментиран от #8

  • 7 Правилно

    10 5 Отговор
    Варварски боеве, ненавиждам ги в дъното на Душата си. А колко мозъчни клетки умират при един удар, в името на какво? Кръв и зрелища? Щангите също, такова натоварване на физиката на човека? Че и жени???? И после защо няма да допуснем човек до Луната, та вие със собственият си вид не може да общувате? Присъдата е ясна за човечеството.
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    ПАК точен сте изглежда имате БОГАТ ЖИТЕЙСКИ ОПИТ господин бай
    Х
  • 9 гларус

    10 5 Отговор
    И без това не е спорт, млатене на поразия не може да бъде здравословно.
  • 10 Слънчев вятър

    6 1 Отговор
    Не изключвам ситуацията с допинга в олимпийския бокс да се окаже необратима. Ще се окаже, че в този вид олимпийски спорт е безсмислено да се правят внезапни тестове. Ако процесът не може да бъде спрян, тогава е по-добре да го ръководите.
  • 11 Урааа

    6 1 Отговор
    За мъжката художествена гимнастика и спортните еднополови танци ....малоумници долни борете се с черното тото ,а не махайте спорта ...
  • 12 Бозар

    5 1 Отговор
    Крайно време е олимпийските игри да се върнат към корените си - да играят само метърът, секундата и килограмът. Всички спортове, в които има субективна преценка (точки) от съдии трябва да отпаднат. Това гимнастика, скокове във вода, футбол, волейбол, баскетбол, и всякакви подобни съдийски спортове, да си ходят. Боксът може да остане, но само ако се играе до нокаут. Метърът, секундата и килограмът са обективните критерии.