25 Септември, 2022 14:01 848 4

Григор Димитров: Няма по-хубаво от това да играеш на родна земя

  • григор димитров-
  • тенис-
  • sofia open

Обмислям за треньора и няма да бързам, обяви хасковлията

Григор Димитров заяви, че е развълнуван и очаква с нетърпение отново да играе пред българска публика на турнира по тенис Sofia Open през следващата седмица в зала "Арена Армеец".

Димитров се завръща в надпреварата, която спечели при дебютното си и единствено участие досега през 2017 година, когато след победата си на финала целуна централния корт пред екзалтираната публика, предава БТА.

"Няма по-хубаво от това да играеш на родна земя. Чувствам се добре. Използвам възможност да изляза на централния корт. Имам страхотни спомени и се радвам, че съм тук. Често, когато пътувам, гледам мои мачове и специални моменти. Именно в София беше един от тези най-специални моменти. Винаги имам това специално чувство, не само заради публиката, но и заради България", коментира хасковлията.

Той не скри, че очаква изключителна подкрепа от трибуните.

"Очаквам добра публика. Всеки иска импулс към края на сезона, който да му даде по-голяма сила, за да завърши успешно годината. Ще се опитам да използвам положителната енергия. Приемам я и продължавам. Винаги и навсякъде, когато имам българска подкрепа, се чувствам добре. Затова изцяло искам да се насладя на играта, на публиката, на централния корт", каза Димитров.

"За всеки турнир е важно да участва водещия играч от страната. В последните години имаше много промени, всичко беше много деликатно, трябваше да се избират различни неща и затова не можех да играя тук", добави той.

Българинът не е притеснен от силната конкуренция в турнира, в който водач в схемата е шампионът от предишните два сезона Яник Синер (Италия), 11-и в световната ранглиста, а сред участниците са и 14-ият в класацията на АТП с титла от сериите "Мастърс" през този сезон Пабло Кареньо Буста (Испания), както и младите надежди Холгер Руне (Дания) и Лоренцо Музети (Италия).

"Естествено целта ми е да играя следващата неделя (когато е финалната среща). Но мисля мач за мач. Няма значение срещу кого ще играя. искам да гледам от моята страна на мрежата, да се представя добре, да се наслаждавам. Не се страхувам от никого. Побеждавал съм всички", категоричен е хасковлията.

Димитров за последно игра на Откритото първенство на САЩ в началото на септември, когато отпадна във втория кръг.

"Добре съм след US Open. Дадох си време за почивка. Направих и обстойни изследвания, тъй като в един момент не се чувствах добре, не бях в кондиция. Затова и не отидох да играя в Метц през тази седмица. Целта ми беше да съм на 100 процента в София. В момента всичко е много добре", заяви Димитров.

Хасковлията в момента е без личен треньор, след като по-рано през месеца се раздели с Данте Ботини.

"Обмислям за треньора и няма да бързам. Годината като цяло ми беше добра. Но в дадени моменти очаквах повече. Имах малки контузии, неща, които не се получаваха. Когато имаш проблеми със здравето, е трудно. Изисква повече време", обясни водещият български играч.

Той не се ангажира с участие за България в плейофа от купа "Дейвис" за класиране в Световна група I срещу Нова Зеландия в началото на февруари 2023 година.

"Първото и най-важно за мен сега е да намеря правилния треньор и да изготвим най-подходящата програма за следващия сезон. Затова сега не мога да потвърдя участие в Купа "Дейвис", каза Димитров.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПразниПриказки

    14 1 Отговор
    малийййй, лицемер, селски хитрец ..................
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Павел пенев

    7 0 Отговор
    Много добър извод, но когато вече не можеш да играеш.
  • 4 Гери Пеева

    5 0 Отговор
    А, няколко години наред отказваше упорито поканите. Тогава не усешаше ли как се чувстваше българския зрител, българския народ.