Last news in Fakti

16 Юли, 2013 13:26 728 0

Нови победи за сумистите ни в Нагоя

  • сумо-
  • котоошу-
  • аоияма-
  • хакухо
Калоян Махлянов-Котоошу и Даниел Иванов-Аоияма постигнаха победи в десетия кръг на турнира по сумо в Нагоя. "Одзеки" Котоошу надделя над Киокутенхо с хватката "йорикири". Така той записа девети успех, но има и едно поражение. Българинът дели второто място във временното класиране с "маегашира-12" Кайсей. В сряда Котоошу среща великия шампион Харумафуджи.
 
"Маегашира-9" Аоияма пък се наложи над Икиой с техниката "хатакикоми" и вече е с 8 победи и 2 поражения. "Йокодзуна" Хакухо е начело без загуба до момента, след като победи Миогирю.
 
За Хакухо това бе 40-а поредна победа. С това той става първият в историята с две серии от по 40 поредни успеха в кариерата си.
 
Другият велик шампион Харумафуджи допусна четвърто поражение, отстъпвайки пред Гоейдо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА