7 Октомври, 2022 17:03 2 775 0

Юрген Клоп: Исках капитана на Арсенал в отбора си, още когато беше на 15 години

  • юрген клоп-
  • ливърпул-
  • арсенал-
  • мартин йодегор

Германецът не спести суперлативите си към полузащитника

Юрген Клоп: Исках капитана на Арсенал в отбора си, още когато беше на 15 години - 1
Снимка: БГНЕС

Юрген Клоп направи любопитно признание по време на днешната си пресконференция преди дербито с Арсенал този уикенд, като заяви, че е бил на крачка от това да привлече днешния капитан на „артилеристите“ - Мартин Йодегор.

Разговарях с него, когато беше на 15 в Норвегия и целият свят го искаше, а той реши да избере Реал Мадрид. Спомням си го, сякаш беше вчера, че седнахме на масата с баща му и всички много се вълнувахме. След това настанаха някои трудни години, което е нормално, когато върху теб паднат толкова много светлини от прожектори. В последствие обаче той се превърна в играча, който всички очакваха да стане“, каза германецът, цитиран от клубния сайт на Ливърпул.

Клоп отбеляза още страхотното развитие на Габриел Мартинели и отчете завръщането към най-добрата форма на Габриел Жесус, Олександър Зинченко, Томас Партей и Гранит Джака. Според треньора на „мърсисайдци“, Арсенал се намира на върха във Висшата лига напълно заслужено, след като Микел Артета е оправдал доверието през изминалите години, за да реализира потенциала си на мениджър.

Що се отнася до самия Ливърпул, наставникът на тима заяви, че би искал отборът му отново да стане онзи непредвидим тим, който изненадваше съперниците в близкото минало. За целта той призна, че е готов да използва различни тактически схеми, като изневерява все по-често на класическото 4-3-3, което стана до болка познато от 2015 г. насам.

Арсенал приема Ливърпул на 9 октомври от 18:30 часа българско време, като историята е изцяло в полза на „мърсисайдци“, но временната форма е категорично на страната на „топчиите“.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА