7 Октомври, 2022 19:03 1 122 5

Станимир Стоилов не вижда проблем с поведението в агитката на Левски

  • станимир стоилов-
  • левски-
  • ботев пловдив

Старши-треньорът смята, че паленето на факли по стадионите е нещо нормално

Станимир Стоилов не вижда проблем с поведението в агитката на Левски - 1
Снимка: БГНЕС

Станимир Стоилов за пореден път застана на страната на крайните привърженици на Левски, като този път намери оправдание в поведението на онази група от запалянковците, които използват пиротехники по време на срещите.

Има единични случаи в последната година от както аз се завърнах в клуба. На мачове с 20 хиляди души има 10 полицая. Ако нашите привърженици не са дразнени, не създават проблеми – на нашия стадион и в провинцията. Един-два единични случая винаги може да има. Нямаме никакви притеснения. Аз знам, че нашите привърженици искат да гледат Левски. Естествено някой път са малко по-емоционални, ама то пък без димките ще сме като на театър. Футболът не е театър, така че аз също разбирам по-пламенните фенове. Затова нашите фенове са по-различни. Някой път се получават неща, които не трябва да се случват. От както съм аз, почти нямаме случай, в който да имаме забележки“, каза наставникът на „сините“ по време на днешната си пресконференция преди срещата с Ботев Пловдив, цитиран от dsport.

Оказва се, че у нас има все повече авторитетни футболни деятели, които на драго сърце приемат поведението на ултрасите по стадионите, независимо от постоянните случаи на пострадали хора преди, по време и след мачовете. Стрелбата със сигнални ракети по фенове на съперника се превърна в норма у нас, а случаите на ранени полицаи в опит да опазят реда са практически без чет.

Несъмнено хората, които безчинстват около футбола, са сравнително малка група. Такива има може би във всяка агитка. Но вредата, която нанасят върху спорта, ни доведе до това пълните трибуни да се превръщат в бутиково събитие, просто защото мнозинството от привържениците на спорта предпочитат да подкрепят любимците си от безопасна дистанция.

Наистина е жалко, че един от най-добрите треньори в българския футбол през последните 20 години споделя подобно мнение. Трудно е да се съгласим в мирни времена. Невъзможно е при следващата снимка на нечие окървавено лице около „Георги Аспарухов“, „Българска армия“, „Васил Левски“ или където и да било другаде.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гунди

    9 4 Отговор
    П..ияр долен
  • 3 Станчо

    6 2 Отговор
    Следващият път за излопан неговото канче. Щом не вижда проблем върху нас да се ръсят бомбички.
  • 4 Синап

    8 2 Отговор
    Само за левскарите може... още ги толерирайте... мършаци
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.