22 Юли, 2013 15:41 1 059 0

Йоканович: В Левски няма колектив, футболът не е бокс

  • славиша йоканович-
  • левски-
  • бокс-
  • футбол
Йоканович: В Левски няма колектив, футболът не е бокс - 1
Снимка: БГНЕС

Новият старши треньор на Левски Славиша Йоканович бе представен официално като наставник на 26-кратните шампиони и даде първата си пресконференция начело на "сините".

"Гледах четири мача на Левски, плюс срещата вчера. Не съм доволен от видяното и не вярвам, че привържениците са доволни. Вчера можехме и да загубим, а можехме и да завършим наравно. Левски има класа, има добри играчи. В някои моменти ми се стори, че играчите сами решаваха как да играят и нямаха ясна идея за колектива. Футболът не е бокс. Това е колективен спорт. Те трябва да играят както аз искам, а не както си искат те. Трябва да са отбор.

Левски не е отбор, който не знае нищо. Трябва да сме организирани. Не съм треньор, който има своя определена система и я следва. Трябва да имаме простор да играем по различни начини. Аз не съм магьосник. Само да стискаме палци и да се надяваме, нищо няма да се промени. Имаме шест дни до първия мач. Ще се подготвим максимално добре.

Имаме добри футболисти. Знам, че имаме проблеми в задна линия и ни трябват играчи, които за момента нямаме. Ясно е, че това е слабото ни място. Нямам много голяма яснота относно българския футбол. Гледах ЦСКА - Локомотив (Пловдив). Локомотив е организиран тим и трябва да се мобилизираме", сподели Йоканович.

"На Левски му трябва организация и дисциплина. Да се знае кой какво прави на терена. Без това, няма смисъл да говорим за титлата и първото място. Трябва да започнем да играем като отбор. Левски има бързи футболисти. В средната линия имахме контрол по време на мача с Ботев. Имаме материал в състава, но нямаме съвършен играч. Аз дойдох в Левски, защото знам какво значи този клуб и неговото име. Да се надяваме, че феновете ще се завърнат и че през месец май ще получим титлата и публиката ни ще бъде доволна.

Левски е велик клуб и е бил такъв и преди този юбилей. Ще бъде такъв и когато става на 200 години. Във всеки случай е чест за мен, че водя отбора в сезона на юбилея. Бях футболист на Ла Коруня, когато Реал Мадрид имаше 100-годишен юбилей на "Сантиаго Бернабеу". И знаете какво стана. Така че не трябва да сме напрегнати", довери бившият сръбски национал.

" Има време да се опознаем. Нека работим, нека постигнем резултат. Как така след първата тренировка ме питате дали бих продължил да работя тук? Искам да остана да работя поне до май. А дали ще остане три месеца или 30 години, във футбола нищо не се знае. Може би след 2-3 тренировки ще питате клуба дали иска да работя тук.”, каза още наставникът на „сините”.


"Обичам да работя с младите. Работил съм с Адем Ляич и Стеван Йоветич. Ако някой от младите в ДЮШ покаже добра форма, ще го използвам. Ще дам шанс да талантливите момчета да се развият", добави Йоканович.

"Кои са ми идеалите във футбола? Барселона и Байерн. Всеки треньор обаче трябва да се съобразява с възможностите на футболистите, с които разполага", каза сърбинът.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА